Existing Member?

Mark in Zuid Amerika

Aankomst en indrukken

CHILE | Friday, 14 December 2007 | Views [824] | Comments [2]

¡Hola Amigos!

Ik ben gearriveerd in het land van vriendelijkheid en de mini-mens, dat is althans wat mij het eerste opviel. Na een lange vlucht en wat minder lengte voor mijn benen, was het een verademing om de douane door te lopen. Vooral als je de botheid van de Amerikaanse customs ooit eens hebt ondergaan. Men is oprecht behulpzaam, bereid om hun beste engelse beentje voor te zetten (wat nauwelijks een stompje is overigens) en in voor een praatje (lees: monoloog, no entiendo!).

Ik woon in de wijk Nunoa, helaas wel op 30 minuten rijden van de school. Het huis is groot en kan wel een likje verf gebruiken. Maar vergeleken met de sloppen die ik heb gezien onderweg, mag ik mezelf gelukkig prijzen. Ik woon hier met mijn ´gastouders´ Boris en Lidia, 2 nichtjes van ze die naar de Universidad de Chile gaan en 3 britten. Het gezellige Britse stel vertrekt helaas zaterdag al. Die andere Brit, man van 40, is bijzonder gedreven om de Spaanse taal eigen te maken. Hij vertikt het gewoon om Engels te praten, wat overigens de meesten doen. En dat is natuurlijk wel goed, want zo word je wel met de neus in de poep gegooid (typisch Chileense uitspraak...?).

Op dag dos (mijn Spaans gaat als een dolle) heb ik, zoals het Brul betaamt hoor ik menigeen zeggen, me direct op de drank gestort. Er was een excursie naar een exclusieve wijngaard Concha y Toro (wat iets minder exclusief wordt na de vertaling: Schelp en Stier), georganiseerd vanuit Escuela Bellavista. Amigos, dit zou ik niet missen! Ik wil immers ook de mensen leren kennen en tegelijk Spaans leren buiten de lesuren om. Dat is goed te combineren daar, want die wijnen maken de tong wel los. Een van de meisjes was minderjarig en mocht van zichzelf geen wijn. Ik heb mezelf dan ook opgeofferd. Na afloop sprak ik vloeiend Espaaajoooool!

Voorafgaand aan dit bezoekje was overigens mijn eerste les. Boris is altijd onder de indruk geweest van hoe snel de Nederlanders de Spaanse taal oppakken. Ik zit daarom in groep super expert, dat was althans mijn gevoel na 5 minuten. Ik merk dat door het vlotte tempo en de grote kennis van mijn mede-studenten (6), ik ook snel vooruit ga. Sterker nog, ik heb al zowaar een debat... discussie... nou oke, een woordenwisseling kunnen voeren over het beste bier in Nederland... in het Spaans en zonder de hulp van amigo vino. Wauw!

Dit weekend staat er een trip op de agenda naar het mooie plaatsje Valparaiso (nr. 2 ´things not to miss´ in Chile, volgens de Rough Gide). Die steken we natuurlijk direct in de zak! Daarnaast staat er ook nog een Australiaans getinte fiesta op het programma en ga ik typisch Chileens eten met een Amerikaan uit mijn klasje (senor Pitt, want hij heet Brad… si?). Het komt helemaal goed hierzo.

Ik zal eens wat fotos nemen binnenkort. En meer sterke verhalen zullen ook volgen. Ahora, vamos al resaurante con la casa!

Hasta pronto!

Tags: People

 

Comments

1

Hey Mark,

Klinkt goed!! Ga zo door.. Veel plezier daar.

Ma'salaama
Sebas

  Sebas Dec 15, 2007 6:14 AM

2

El brullo,

Relax dat ze daar ook alcohol hebben, dan komt het allemaal wel goed. Veel plezier aan het strand in Valparaiso.
Vanuit de kelder in Almelo, de groeten

Koen

  Koen Dec 16, 2007 12:03 AM

 

 

Travel Answers about Chile

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.