Existing Member?

Line og Henriks rejsejournal 3. januar 2007 til 1. juli 2007

Edenton, North Carolina

USA | Tuesday, 26 June 2007 | Views [779]

8. juni ...

"Do we have segregation? Yes, we do. But that's how we perfer to live!"

Så står man dér og undrer sig! Ikke så meget fordi, det kommer bag på én, men mere fordi udtalelsen kom så naturligt og hurtigt. Og så fra den lokale hvide kvinde, som viser turister rundt i 'historiske' Edenton, NC. Kvinden er historisker i et bysamfund, som bygger på dybe religiøse og traditionelle værdier. Hun har boet i Edenton hele sit liv, og det samme har hendes mor, mormor og så videre. Rundvisningen, samtalen og samværet som varede i 2 1/2 time viste med al tydelighed, at hudfarve, mørk-historie og fordomme stadig har fat i opfattelser, levevis og ikke mindst fornuften (eller mangel på samme).

Vi er ude i provinsen, ingen tvivl om det, men vi er også i det konservative sydlige USA, som tabte borgerkrigen for bare 142 år siden ... en borgerkrig, som blot var startskudet til 100 års lynchninger, manglende 'ret'færdighed, forfølgelse, og en stemmeret som kom uforskammet sent.

USA er forandret! Men man skal ikke undervurdere at det kun er godt 40 år siden, at "I have a dream"-æraen for alvor ændrede på tingene. Der er langt igen.

Se flere billeder her: Edenton fotogalleri

Tags: North Carolina

 

 

Travel Answers about USA

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.