Existing Member?

Line og Henriks rejsejournal 3. januar 2007 til 1. juli 2007

Denver, Colorado

USA | Tuesday, 15 May 2007 | Views [1358]

3. maj ...

At køre fra Zion NP til Denver tager to dage, hvis man skal nyde turen! Rejsen bringer os igennem Rocky Mountain. De forskellige pas som vores hønseæg (ford aerostar'ens kælenavn) skal tilbagelægge, kræver sin van.

Vi stopper for Starbuck kaffe i Skisportsstedet Vail og må konstatere at østeuropæiske nyrige har opdaget vesten. Her vælter med russere og andre østeuropæiske kvinder med falske kasser og dårlig tøjsmag.

Denver ligger i ca. 1600 meters højde og er en hyggelig hovedstad. Her vælter vi os i frilufts-butikker, men vender hurtigt blikket mod den lille by, Boulder, som ligger for foden af endnu en bjergkæde med blandt andet Flat Irons - nemlig, nogle bjergfremspring som ligner bunden af strygejern.

Boulder blev 'opdaget' i 60'erne af langdistanceløbere, som under OL i Mexico City i 1968 var temmelige succesfulde. Udover en helt fantastisk natur, har Boulder geniale træningsmuligheder; højde- og bjergtræning med alle de løbe- og cykleruter man kunne ønske sig, ikke mindre end 3 indendørspools og 3-4 udendørs alle med tilstødende fitnessfaciliteter, som koster en slik af være medlem af.

Boulder er speciel, fordi mentaliteten i byen er super liberal (venstreorienteret) og super sportsorienteret. Byen er ellers omgivet af en meget højreorienteret stat af farmere. Efter sucessen i 1968 ankom kendte sportspersonligheder, som Mark Allen (mange gange Hawiian Ironman champ), Ingrid Christiansen (Norsk kvinde som var urørlig i 80'erne på stort set alle lange distancer) og store dele af triathlonverden fik øjnene op for området. Om området har været dopingfrit, er vist naivt at tro på, men her er super fantastisk. Byen har over 300 solskinsdage om året - vi synes at byen er paradis på jord ... på trods af at regnen væltede ned i de 3 dage vi var her!

Se flere billeder her: Denver fotogalleri

Tags: Colorado

 

 

Travel Answers about USA

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.