Existing Member?

Line og Henriks rejsejournal 3. januar 2007 til 1. juli 2007

Salt Lake City, Utah

USA | Monday, 30 April 2007 | Views [1715]

27. april ...

Vi har efter nogle dages overvejelser valgt at drage mod sydøst. Vejret i Yellowstone National Park, Wyoming, er simpelhen er for koldt på nuværende tidspunkt. Det betyder, at vi nu får mulighed for at se nationalparkerne, Zion og Bryce, som i februar blev valgt fra - netop på grund af dårligt vejr.

Men inden vi lander i disse parker lægges vejen forbi Salt Lake City, som jo er kendt som mongolernes, ups ... mormonernes by.

Her virker alt andet end religiøst. Her er en masse kirker og downtown er præget af diverse monomenter for The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (http://www.lds.org).

Skal sandheden skal frem, så er det ikke meget vi ved om den religion. Gør du? Kun dårlige historier om at de ikke drikker varme drikke, som kaffe og te, og at det er et temmeligt lukket miljø! Hmm, har man hørt det før?

Byen får én til at tænke på at religiøs blåstempling er et udtryk for tid (og sted). Om det er ok at være babtist, lutheran, mormon, jøde, katolik, muslim, hindu eller scientolog er vel blot et spørgsmål om dato!? Det komiske er, at ældst synes at være udtryk for det mest gyldige i religiones verden. Tænk hvis det også var sådan i videnskab!

Nå, nu skal det jo ikke handle om religion, men om denne by, som blev grundlagt, da mormonerne blev forflugt på USA's østkyst for mange år siden (den type historie har man da hørt før). Mormonerne slog sig ned i Utah, og mange af dem i Salt Lake City. I dag er 50% af indbyggerne mormoner.

Byen ligger ved verdens næstmest saltede sø af samme navn. Om vinteren et verdensklasse skisportssted om sommeren evigt skønt vejr.

LIge nu 25-30 grader, som lige til at holde ud. Vi bor hos The Petersons (venner af den familie vi besøgte i Californien). Vi havde bare håbet på lidt plads til vores liggeunderlag og vores tasker, og så ender vi op med et værelse der er meget større end vores egen lejlighed.

Huset er på små 3000kvm og har 13 badeværelser, indendørs sportshal, tennisbane og en park, hvor stierne skuffende nok er anlagt så de snor sig omkring træer og små vandløb - for ellers er de lange nok til at løbe 400m intervaller på!

Familien er super søde, totalt nede på jorden, hvilket er en præstation i sig selv. Det er ikke svært at miste jordforbindelsen, med disse omgivelser.

Se flere billeder her: Salt Lake City fotogalleri

Tags: Utah

 

 

Travel Answers about USA

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.