Existing Member?

Richard & Ligia

Zingend zand en "cachoeiras"

BRAZIL | Wednesday, 5 November 2008 | Views [741] | Comments [3]

Hoi allemaal!

Terwijl Ligia een pedicure operatie ondergaat in de achtertuin dacht ik dat het wel weer even tijd was voor een update. Allereerst hoop ik dat het goed gaat met jullie allemaal, bedankt ook voor de persoonlijke mailtjes, erg leuk!

We zitten nu alweer ruim twee weken bij de ouders van Ligia in Araraquara, dit ligt op zo´n 4 uur rijden van São Paulo. We genieten hier lekker en doen het dan ook rustig aan. De enige momenten van stress en inspanning zijn die wanneer we een potje Rummikub spelen met oma of wanneer we op pad gaan met de auto zodat Ligia rij-ervaring opdoet, voor straks in Australie. Nee hoor, ook al had ze een hele tijd niet meer gereden, ze is het niet verleerd. Voor de rest lezen we wat, gaan d´r op uit met de fiets of er komt wel familie langs.

Een tijdje terug waren we nog naar een concert geweest met de oom en tante van Ligia die hier ook wonen. Was wel grappig om ´s een keer mee te maken, een beetje een mix tussen pop- en carnavalmuziek.   

Vorige week waren Pietro, Tatiana en Luiz hier een paar dagen op bezoek. Dinsdags stond Brotas op het programma. Dat ligt hier zo´n 2 uur vandaan en is vooral bekend om het "Areia que canta", oftwel "zand dat zingt". In een setting van jungle en oerwoud kun je daar een waterpoel in (reddingsvest verplicht) om dit bijzondere spectakel van dichtbij te bewonderen. Eigenlijk is het gewoon drijfzand, maar doordat er een meter hoog water staat wordt je niet naar beneden gezogen. Maar... dat gebeurt wel als je je voet zet op die paar plaatsen waar het water omhoog komt borrelen! Een hele aparte ervaring. Zingend zand verwijst trouwens naar het geluid dat ontstaat wanneer je het zand uit deze poel in je handen neemt en langs elkaar wrijft. Zie voor een demonstratie het bijgevoegde filmpje van YouTube.

Na Areia que canta reden we door naar twee watervallen, oftewel cachoeiras in het Portugees. Vooral de Cachoeira do Martello was indrukwekkend, 60 m hoog waaronder je heerlijk een douche kon nemen.  

De overige dagen hebben we met de familie in Araraquara doorgebracht. Af en toe met neefje Luiz naar het park of... boompjes planten. Jaja, think green! Misschien een kleine compensatie voor de vele vlieguren... Pietro is namelijk een wandelande flora encyclopedie en heeft dan ook allerlei plantjes hier in de tuin gekweekt. Als hij weer eens in Araraquara is dan plant hij er weer een paar in het veld. Dus ja, we houden ons dus wel bezig hier zien jullie al wel weer ;-D. Verder hebben we ook nog het mooie stadspark "Parque de Basalto" bezocht. Helaas fotocamera niet bij ons, maar de foto´s volgen nog want we willen er zeker weer even terug; kaneelbomen, papyrusbomen, watervallen, bamboebossen, etc. van alles was er te zien en te ruiken, erg mooi!  

Het komende weekend gaan we op bezoek bij de oma van Ligia in Maringá, niet ver van de grens met Paraguay, dus dat wordt een beste rit. Nou, tot zover voor deze keer. Zoals jullie misschien al gezien hebben, we hebben ook weer wat foto´s geplaatst van Araraquara en Brotas.

Até logo!

R&L

 

Comments

1

Hoi,

Geweldig zo'n site (of hoe het dan ook heet). Leuk dat we alles zo goed kunnen zien, foto's en zelfs filmpje. Het is nu net of we alles van heel dichtbij meemaken. Mooie fotos. het is natuurlijk een heel lange vakantie en je zit waarschijnlijk niet voortdurend op de kalender te kijken. Normaal vliegt een vakantie voorbij, maar jullie zien lekker een hele lange tijd tegemoet.

Hartelijke groetjes aan Ligia.

Groetjes, ook van Heleen.

verdi

  Verdi en Heleen Nov 7, 2008 8:53 AM

2

Hallo Lygia en Richard. We hebben jullie Site weer bewonderd. Wat een prachtige foto's en filmpjes.
Fijn dat je het daar zo naar jullie zin hebben.
Het lijkt ons ook een prachtig land.

Wij hebben het er ook goed voorstaan in december:
Varen vanaf Barcelona, NW kust van Afrika en terug via Can. Eilanden en Madeira via Malaga weer naar Barcelona. Een elfdaags reisje en net voor de kerst, maar helas een dag te laat terug voor je vaders vejaardag.
Heb het goed en houdt het goed.

Ank & Henk

  ank en henk Nov 8, 2008 1:49 AM

3

Hallo,

Ik zat op internet te zoeken naar items over "zingend"zand. Ik verzamel zand en vooral speciale zanden. Zo kwam ik ook op jullie site. Hebben jullie misschien nog contacten in Brotas. Ik zou graag een zandmonster willen hebben. Ik zie jullie reactie met belangstelling tegemoet. Alvast bedankt.

Groet Jelle Talma Leeuwarden

  Jelle Talma Jan 10, 2009 9:18 PM

About ligia-richard


Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Brazil

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.