Existing Member?

Richard & Ligia

Maringá, Foz de Iguaçu & Itaipú

BRAZIL | Thursday, 20 November 2008 | Views [693] | Comments [2]

Hoi luitjes!

Tudo bem? Hier alles prima! We hebben een heerlijke week gehad in Maringá bij de oom en tante van Ligia. Maringá was een verrassend mooie stad en ze zijn dan ook trots op de betiteling "meest groene stad" van Brazilië. Overal zijn bomen en parkjes aangelegd zodat het vrij koel is op straat. Ook zijn er drie stukken oerbos overgebleven waarvan één open voor publiek en waar je de apen om de oren vliegen!

De bedoeling was eigenlijk om het weekend te blijven, maar omdat Maringá relatief dichtbij de watervallen van Iguaçu ligt -op de grens met Argentinië- begon het toch wel bij ons te kriebelen om deze watervallen te gaan bezichtigen. Uiteindelijk zijn we dus iets langer gebleven en hadden dinsdagnacht de bus naar Foz de Iguaçu gepakt.

In de indianentaal Guarani staat "y" voor water en "guasu" voor groot. Nou, ze hadden geen betere benaming kunnen geven, schitterend mooi!!! Doordat het precies op de grens ligt met Argentinië kun je van twee kanten het park in. Wij besloten de Braziliaanse kant te bezoeken aangezien we door dit spontane bezoek aan Iguaçu onze paspoorten niet bij ons hadden... Een prachtige wandelroute langs kleinere watervallen leidt uiteindelijk naar de grote jongens waar het water met een ongelooflijk kabaal naar beneden stort. In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer lang en valt tot 82 meter naar beneden. Na de Victoriawatervallen in Afrika zijn dit de grootste ter wereld. Onderweg vliegen er tucans rond, proberen quati´s (een soort mini miereneter) je brood te stelen of cirkelen er gieren boven je hoofd rond. Je hebt constant het idee alsof je in een dierentuin rondloopt, echt heel erg mooi! We waren dan ook erg blij dat we de trip gemaakt hadden en misschien dat we nog ´s terugkomen om de Argentijnse kant te bewonderen.

Na een nachtje in een pousada te hebben verbleven stond de tweede dag de Itaipú-dam op het programma, na de Drieklovendam in China de grootste ter wereld. De dam ligt op de grens met Paraguay en wordt o.a. met onze eigen Deltawerken beschouwd als één van de zeven moderne wereldwonderen. Het is een project van Brazilianen en Paraguayanen waardoor alles gelijk is verdeeld, tot op het aantal werknemers af. De centrale voorziet heel Paraguay van stroom en 25% van Brazilië. De dam zelf heeft een lengte van 7,7 kilometer en is 196 meter hoog. We konden een kijkje nemen in de centrale en ook buiten bovenop de dam vanwaar je een mooi uitzicht had over het stuwmeer en het hele project. In totaal stroomt het water door zo´n 20 buizen met een diameter van 10 meter. Door twee van die buizen stroom al evenveel water als door de gehele Iguaçuwatervallen! 

Na Itaipú gingen we weer terug naar Foz de Iguaçu om de bus te pakken naar Maringá. Hier verbleven we uiteindelijk nog het hele weekend en zijn maandag weer met Ligia´s moeder en oom teruggereden naar Araraquara. 

De komende dagen gaan we weer op pad. Eerst gaan we een paar dagen met twee vriendinnen van Ligia naar Paraty aan de kust. Daarvandaan zullen we volgende week maandag doorgaan naar Rio de Janeiro.

Tot zover het laatste nieuws weer even vanuit Brazilië. We zullen proberen gauw wat foto´s op de website te zetten. De groetjes allemaal en tot de volgende keer, doei doei!!!

 

Comments

1

Hola chicos, Todo bien?
Hele gave foto´s van Iguaçu. Wij gaan over een maandje die kant op waarschijnlijk. Jullie nu in Rio, hoe bevalt het reisleventje?
Veel plezier en groeten vanuit Patagonie

  Rudolf y Marleene Dec 7, 2008 2:33 AM

2

Hallo Richard en Ligia,

Wauw! Wat een mooie foto's en verhalen! En leuk om jullie een keertje samen te zien:)

De watervallen moeten super indrukwekkend zijn qua geluid en grootte! Geniet daar nog even van al het moois en jullie hebben wat moois voor de boeg! down under is ook niet verkeerd..

groetjes vanuit a'dam! (saai he;)

  Jil Dec 8, 2008 1:23 AM

About ligia-richard


Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Brazil

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.