Existing Member?

My travel tales

Oerkenens Soenner i Indien

DENMARK | Sunday, 8 March 2009 | Views [266]

Juhuuuuu, endelig!!! Jeg er saa glad for, at min formodning om Rajasthan holdt stik... Jeg er havnet i Jaisalmer og her er rigtig rart at vaere. Jeg taenkte nok, at saa snart jeg kom vaek fra storbyerne og ud til de mindre byer i Rajasthan, saa ville det hele se meget lysere ud.

Jaisalmer ligger ude i Lars-Tyndskids-Oerken. Bogstaveligste forstand. Naar man sidder paa et af hustagene kan man se oerkenlandskab saa langt oejet raekker og man kan se helt til Paksitan (naesten). Jaisalmer er en rigtig hyggelig by med et fort inde i midten af byen. Jeg bor meget taet herpaa. Gaderne er smaa og smalle, der koerer ikke mange biler/motorcykler, saa allerede her har byen faaet 5 stjerner af mig. Det betyder virkelig meget, at her ikke er larm ligesom i alle de andre indiske byer, jeg har vaeret i indtil videre. Jaisalmer er det foerste sted i Indien, jeg virkelig nyder at vaere...

Jeg kom ind i formiddags med nattoget fra Jaipur. Toget var 2 timer forsinket, saa det blev til 13 timer i alt paa et ualmindelig daarligt skod-tog. Da jeg stod paa toget, var der saadan cirka 40 soldater der valgte at staa paa samme vogn som mig. Oerkenens soenner??? Du godeste! Sikken en masse larm. Klokken var 1:30 inden toget koerte ud fra perronen i Jaipur og soldaterne tog ikke det mindste hensyn til de andre rejsende, der laa og sov i togvognen. Noej, hvor de larmede. Jeg fik en seng i samme aabne kupe som toegkontrolloeren og en masse soldater. Jeg proevede ellers at blive opgradeeret til en af de gode senge paa 1. klasse, men der var alt udsolgt, saa jeg var noedt til at overnatte sammen med "underklassen". Betalte ogsaa kun det der svarer til 30 kroner for en seng i nattog. Saa kan det vist heller ikke goeres meget billigere. Men saa er der saa ogsaa det minus, at man skal holde oeje med sine ting, for det er landets fattigste, der rejser paa den klasse. Jeg havde pakket alt mit habengut ned i en stor vaskepose, som Cathrine og jeg koebte, da vi skulle til Nepal. Saa ligner det nemlig bare noget, en eller anden lokal har slaebt ind. Der var heller ikke nogle problemer paa toget. Folk holdt snitterne fra mine ting.

Men det er godt nok ikke meget, man faar sovet i saadan et billigt nattog. Toget stopper hele tiden og koerer vildt ret langsomt, naar det ellers koerer, saa man skal ikke satse paa at naa noget dagen efter saadan et nattog, for der er altid forsinkelser paa.

Jeg er blevet indlogeret paa et hyggeligt lille familie-ejet hotel taet paa fortet og jeg har koebt en kamel-tur med dem som satrter i morgen. Turen er paa tre dage (to overnatninger) og jeg kommer vist i en gruppe med 4 andre unge turister. Er lidt spaendt paa at skulle sidde paa saadan en kamel. Har indtil videre kun reddet paa elefanter og heste paa denne tur, men naar jeg kan sidde paa toppen af en bus, kan jeg ogsaa sidde paa en kamel.

Jeg vender tilbage med flere anekdoter (og forhaabentlig billeder), naar kamelturen er slut...

About karen_backpacking_in_asia


Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Denmark

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.