Existing Member?

My travel tales

Varanasi - en stor losseplads

DENMARK | Saturday, 28 February 2009 | Views [309]

Saa er jeg kommet til det sidste land paa min lange rejse, Indien. Cathrine og jeg kom hertil med fly fra Kathmandu i torsdag. Vi rejser med Joel nu, Cathrines nye kaereste kan man vel godt kalde ham. Det er sikkert meget godt at have en fyr med, naar vi rejser i dette land.

Jeg er ikke tosset med dette sted (Varanasi), saa er lidt spaendt paa, om jeg bliver glad for Indien i det hele taget. Her er simpelthen saa beskidt OVERALT!!! Og folk spytter og boevser een i hovedet, koerne skider i gaderne og der ligger affald overalt. Ganges-floden er aftager af al affaldet, selv kloakerne loeber ud i floden. Asken fra kremationerne bliver laesset af i floden og man ser doede koeer flyde rundt. Floden er bare en stor losseplads, som folk bader i eller drikker af. Det er simpelthen saa klamt! Men de mener selv, at de faar renset sjaelen af at bade i den. Det er meget svaert for os at forstaa, at de selv synes de bliver rene af det. De vasker baade dem selv og deres toej i det. Vores hotel ligger lige ud til floden, saa vores lagener er helt sikkert ogsaa vasket i Ganges. Yummie...

Vi har vaeret oppe siden kl. 5:30 i dag for at se morgenvask-ritualerne langs floden. Der var et hav af hinduer, der vaskede sig i floden og de blev alle observeret af de mange forbipasserende baade fyldt med turister, der alle sad og knipsede med deres kameraer for at faa et evigt minde af hele seancen. Det maa vaere ret traels for de badende hinduer, at der haenger saa mange dumme turister ud over baadene hver morgen, naar de tager deres morgenbad. Hinduerne staar bare til skue for turisterne, og de finder sig i det. Hm...

Til aften har vi vaeret paa floden igen for at se kremationer. Noget vi fik snust lidt til, da vi var i Kathmandu. Vi saa allerede en doed mand i morges blive lagt paa baalet. Ansigtet var ikke engang daekket til. Uh, det var altsaa maerkelig bizart at se paa. Jeg forstaar ikke denne kultur og deres dyrkelse af alle deres guder.

Vi haaber paa at komme herfra og til Agra i morgen. Vi er laast lidt fast i byen, for der er en hellig festival i Agra en af disse dage og der er derfor ekstra "run" paa toge og busser. Vi ville have vaeret afsted allerede i dag, for vi er ikke tossede med denne by, men alle billetter var udsolgt.

Jeg haaber, at Rajasthan bliver noget helt andet, maaske en lidt naiv tanke, men jeg er noedt til at tro paa, for ellers bliver de sidste 14 dage ikke sjove hernede. Jeg begynder saa smaat at glaede mig til at komme hjem til mit rene, civiliserede Danmark igen, hvor alting bare fungerer, som det skal :-)

About karen_backpacking_in_asia


Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Denmark

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.