Existing Member?

My travel tales

3 dage i tempelbyen Angkor Wat

DENMARK | Tuesday, 20 January 2009 | Views [358]

Saa fik vi set Angkor Wat. Efter den gribende oplevelse ved Killing Fields i Phnom Pehn traengte vi til at faa nogle positve oplevelser, og det var vist godt, vi gjorde det i den raekkefoelge: Vi tog en baad til Siem Reap, hvor vi boede i 5 dage. Vi koebte et tre-dages entrepas til Angkor Wat og det var en rigtig god deal. Angkor Wat var rigtig flot. Det straekker sig over et rigtig stort omraade, saa man er noedt til at have en tuk-tuk chauffoer til at koere sig rundt. Vi var tre (Pernille og jeg og saa Pernille's ven Chris der var floejet ind fra Bangkok). Vores tuk-tuk chauffoer hed ogsaa Kriss, men han blev hurtig doebt Chokoladefabrikken, da han var den lidt moerkere version af vores Chris. Saa vi var paa tur med Chris og Chokoladefabrikken i tre dage og det var en flot oplevelse. Vi saa baade solop- og nedgang ved templerne. Jeg maa dog indroemme, at jeg har set flottere solop- og nedgange foer, men det var allugevel et flot syn.

Vi brugte en uges tid sammenlagt i Cambodia. Vi ville egentlig gerne have vaeret der laengere tid, men tiden var knap og saa blev vi ogsaa forsinket en enkelt dag pga daarlig mad, men det skal jeg nok skaane jer for :-).

Cambodia er et fantastisk land at rejse i. Folk er utrolig venlige og imoedekommende, og saa er de smukke. Det er virkelig utroligt saa smukke de er. Vi har set saa mange koenne boern og har ogsaa joket lidt med, at hvis vi nogensinde skal adoptere et barn, saa ville det blive et fra Cambodia. Medaljen har dog ogsaa en bagside: Det er helt uhyggeligt saa fattige de er i landet. Naar der staar 5 tuk-tuk chauffoerer paa nakken af Pernille og jeg i Phnom Pehn i haab om at tjene 1 soelle dollar for at koere os tilbage paa hotellet, saa er der virkelig tale om fattigdom. Taenk sig...en dollar. Det er knap 6 kroner! Vi har moedt fattigdom overalt hvor vi er kommet i Cambodia. I Siem Reap (ved Angkor Wat) tigger boern paa gaderne og de staar der hele dagen og natten med! Saa naar de unge render hjem fra byen om natten, render boernen rundt og tigger. Men det er ikke det vaerste...boernene render rundt og tilbyder sig selv eller andre til de mandlige turister. Jo...boerneprostitution. Det er saa trist og forfaerdeligt. Pernille og jeg koebte en masse slikpinde, balloner, floejter og kuglepenne til boernene og dem delte vi ud af, hver gang de kom og tiggede eller ville saelge os noget. Det er nemlig foraeldrene, der skubber boernene ud i prostitution og tiggermiljoet, saa de kan faa penge til deres alkohol eller lignende, saa det er faktisk bedre at give boernene noget, der IKKE kan omsaettes til penge, saa foraeldrene ikke faar noget ud af at boernene tigger og endnu bedre, saa boernene kan komme vaek fra gaden og faa lov til at vaere barn.

About karen_backpacking_in_asia


Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Denmark

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.