Existing Member?

Seguint els passos d'Ulises Aquest diari no te més intenció que la de seguir el recorregut i els descobriments de llocs i gents al llarg dels meus viatges, contant eixes grans i també les xicotetes coses que fan que per a mi un viatge siga un moment màgic..

Dia 18: ANGKOR, la perla no defrauda, QUINA MERAVELLA!! ( i 2)

CAMBODIA | Tuesday, 11 August 2009 | Views [942]

A les 5 menys quart m'ha sonat el despertador.. si.. no sabia on estava, qui era, que pasava... no reconeixia la meua habitacio ni res de res... he tardat un parell de minuts en col.locar-me.. pero finalment he recordat que estava de viatgei que ANAVA A VORE COM EIXIA EL SOL DARRERE D'ANGKOR WAT!!!!! Ara si, he pegat un bot, he mirat l'hora.. i en cinc minutets tenia la roba possada i la cara llavada.. anava a escriure que m'he dutxat, fet el monyo i posat colonia... pero sabeu que seria mentida.. aixi que la veritat, m'he tirat aigua a la cara i cap al carrer!

Alli ja m'esperava el tuk-tuk d'ahir, en el qual havia quedat per a avui tambe, clar. Al carrer ja hi havia moviment, Siem Riep ja es despertava a poc a poc, amb algunes motets.. gent menjant.. (sempre hi ha gent menjant!!!!) i gent sense rumbe fixe.. supose que dirigint-se a treballar o buscar-se la vida..

Total que agafarem el caminet cap a Angkor, i als dos minuts comenca a fer-se filera de tuk-tuks, motets, alguna bici, minibusos.. tots cap al mateix lloc. "All the turistes like a borregos" pero no per aixo anava a deixar de fer-ho, no se si tindre un altra oportunitat a la meua vida!!

He arribat prompte, encara tot fosc i sense masa gent. Angkor esta rodejat per un inmens foso de 190 metres d'ample!!! si, d'ample!!! Us podeu imaginar les dimensions.. algo increible!! Cadascun dels costats te 1 km i mig!!! En fi.. sense paraules!

El cas es que vaig creuar el "pontet" i al pasar la porta de entrada de la muralla ja vaig poder vore, en mig de l'obscuritat, la silueta del temple d'Angkor.. em vaig parar uns moment pera disfrutat-ho des de la porta.. no per haver-ho vist en fotos o dibuixos perd magnificencia, et deixa parat i sols pots sentar-te un poc i MIRAR. La gent es multiplicava per moments, aixi que vaig buscar el lloc on volia sentar-me, un llac xicotet que hi ha a un costat i des d'on es veu perfectament el temple i a mes es reflexa..

Hi havia gent, pero no tanta con a la zona central, aixi que s'estava de maravella. Estava nuvol, aixi que no es pot dir que haja vist eixir el sol.. pero ho he disfrutat igual! Estar tot obscur i vore a poc a poc com va havent mes llum.. com comencen a iluminar-se les torres, com canvia el cel i cada vegada es reflexava millor al llac.. disfrutar de les meravelloses siluetes del temple.. ha sigut una pasada! No s'ha vist eixir el sol per damunt de les torres pels nuvols, pero un poc despres, si que s'ha vist el sol un poc mes alt. Inoblidable..

Despres les "ordes"de turistes se'n han anat a descansar.. i jo he entrat al temple. He disfrutat d'ell quasi sol, un luxe ja que sempre esta abarrotat. No vaig a entrar en detalls de com es ni eixes coses.. no val la pena, pero sent el temple religios més gran que existeix us podeu imaginar que no es poca cosa.. Inscripcions, figures tallades, un mural tallat que rodetja tot el temple.. bo, he estat alli un bon rato i ha sigut tan espectacular com esperava. Aixo si, el calor apretava cada vegada mes, i aixo que era prontisim!! 

El dia no ha tingut desperdici, aixo si, a partir de les 10 els turistes ja omplien tots i cadascun dels temples.. es el preu que hi ha que pagar per visitar una cosa com aquesta..

El que m'ha deixat tan alucinat con Angkor Wat ha sigut Bayon, un temple amb 54 torres decorades amb 216 cares del rei de torn.. un temple extranyisimament meravellos, una veritable joia per la locura d'un rei egolatra (aco m'ha recordat els caps de Mont Nemrut a Turquia, amb un altre rei egolatra fent immenses figures dels deus i d'ell totes juntes). Aquesta visita me l'he pres amb calma, l'he disfrutada tranquilament, m'he pujat a la biblioteca, amb uns escalons extremadament empinats on la gent no pujava per por, i alli m'he sentat a l'ombreta, a mirar les cares.

Despres.. un monto de temples ja de menor categoria, amb els increiblement pesats camboians volent vendre aigua, samarretes, souvenirs... i blablabla.. igual que ahir, pero multiplicat per 10 ja que aquestos temples els visita molta mes gent. La veritat es que al final del dia he acabat un poc carregat.. i es una llastima perque no he disfrutat com deuria un dels ultims temples visitats, Ta Prohm, el tipic temple de la peli de la Jolie, engullit per la selva i per les enormes arrels de les figueres gegants. Esta literalment enclavat en mig de la selva, i els arbres van destrosant les construccions.. sense dubte impactant i sorprenent. 

Reventat del ritme, cap a les 5 i mitja he tornat pensant en tot el que he vist..

M'he dutxat i fa un ratet he comprat un billet nocturn cap a la capi, Phom Penh. El que volia vore aqui ja ho he vist, i encara que es un lloc per a quedar-se mes dies, tinc el temps just per a vore dos coses de la capi que vull i tornar a Thailandia per a anar uns dies a la platja.. aixi que avui em pegue la pallissa i no perd temps...

Vaig a arreglar-ho tot que en dues hores isc.. 

La maravilla de Bayon (Angkor), 54 torres con 216 rostros tallados del rey Avalokiteshvara

La maravilla de Bayon (Angkor), 54 torres con 216 rostros tallados del rey Avalokiteshvara

Tags: angkor, bayon, cambodia, camboia, selva, tuktuk, wat

About dayangchi

En mig del trekking

Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Cambodia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.