Existing Member?

Seguint els passos d'Ulises Aquest diari no te més intenció que la de seguir el recorregut i els descobriments de llocs i gents al llarg dels meus viatges, contant eixes grans i també les xicotetes coses que fan que per a mi un viatge siga un moment màgic..

Dia 17: Angkor.. la perla no defrauda, QUINA MERAVELLA!!! (1)

CAMBODIA | Monday, 10 August 2009 | Views [842]

Despres del pesadisim dia de viatge de Tailandia cap a Siem Riep, em vaig gitar poc menys que fins als nassos i nervios.. Vaig dormir molt a gust.. de fet, una vegada mes volia matinejar pero el cos no em va deixar, i em vaig alcar a les 8 i mitja. El plan.. agafar un tuk-tuk per a tot el dia, ja que encara que en bici segur que es espectacular, no tenia ganes de reventar-me mes... ja que les distancies no son xicotetes, i hi ha moooolt que vore...
Aixi, vaig buscar buscar un tuk-tuk, cosa gens complicada, ja que son ells els que continuament estan abordant a la gent per a que agafe un (hi ha que armar-se de paciencia, perque son MOOOLT pesats!!!!!), aixi que  em vaig parar en el primer que no m'agobia.. No tenia ganes de regatetjar.. aixi que quedi en pagar-li 28$ per dos dies (supose que podia treure-ho per 24 o 25.. pero be, tenia ganes de comencar i no de barallar-me!!!
Vaig seguir el consell de la "biblia-planet" i vaig decidir fer el primer dia una volta mes llarga sense tocar el mes famos (Angkor Wat).. i la veritat es que fou una decisio molt acertada... Comenci doncs, cami del temple mes llunya, a uns 37km, Banteay Samrei. A pocs km de Siem Riep esta ja l'entrada al parc (20$ per 1 dia- 40$ per tres consecutius, que es el que agafi, clar), i una vegada dins ja comences a quedar-te al.lucinat.. ja que en un moment entres en una carretera (bona) en plena selva. La vegetacio frondosa i verda, molt verda, una preciositat.. clar esta, supose que l'emocio i les ganes que tenia de anar tambe ajudaren.. pero realment el cami es precios. A mes de mati en un tuk-tuk sols per a tu se esta de luxe!!jeje I pensava que hi hauria rius de turistes.. pero no, si que ten trobes, clar, pero realment no molts.. supose que hi ha molts que sols van als temples principals.. pero aixo ja ho vore dema.
Tardarem quasi un hora en arribar.. pero sense dubte valgue la pena!! el temple es xicotet, si el comparem amb la grandiositat de molts dels altres, pero es com una joia amb tota mena de detalls. Rodetjat per un fos d'aigua i amb la selva al seu voltant ( com en tot el parc, clar), la postal era per a posar-se a plorar...Tot el temple es una maravella tallada en la pedra, no hi ha raco que no mereisca parar-se a contemplar-lo. Caminava per alli i no sabia ben be on fixar la mirada, ja que tot cridava la meua atencio!!! Estava superemocionat i sorpres, no recorde haver vist res igual abans! Vaig disfrutar tranquilament, amb pocs turistes per alli.. m'ho vaig prendre amb calma, volia saborejar-ho i no tenia presa..em vaig prendre el meu temps per a fer unes quantes fotets, pero, evidentment, hi havia molt que vore i vaig continuar. Aixo si,a l'eixida dáquest temple i de tots i cadascun dels que he visitat avui, montons de xiquets amb souvenirsc de tot tipus per a "atacar" al turista a la frase de "only one dolar, sir!!!". Al principi te fa gracia.. els xiquets son preciosos i estan ensenyats per a posar-te careta de llastima.. la veritat es que es dificil que no et toque, a mes van bruts i descalcos.. i aixo no es teatre... pero estar tot el dia sencer aguantant a tropes de xiquets aixi i a tropes de mares oferint begudes i samarretes... i a tropes de homes oferint tuk tuks o motos... jeje. Si, us podeu imaginar.. acabes un peliu fart! Pero clar, et col.loques en situacio i no et pots cabrejar.. almenys jo.. estan treballant, busquen ,com siga, dolars per a viure millor.. i si et separes un poc i analitzes com viuen.. mm... joder! amb quin poder moral pots criticar que sigues pesats!!!!
Total, que aixi ha comencat la meua visita a Angkor.. no puc concretar tot el que he vist ni la meravella que amaga, es necessari vore-ho, a mes no tinc suficient vocabulari per a explicar la bellessa que amaga.. es simplement ESPECTACULAR!! El que m'ha sorpres es l'enorme territori que abarca. Hem pensava que seria un grup de temples mes o menys propers.. pero no! el recorregut llarg es de mes o menys 30 km!!! pero es que hi ha mes temples encara mes lluny ( com aquest primer que jo he visitat). Aci lo ideal seria tirar-te una setmana i vore-ho a poc a poc.. sense preses..
Junt a la visita als temples mes llunyans, vaig vore poblets enclavats dins de la selva, tipiques cases alcades en alt prevenint les pluges.. rius de gent amb bicicletes (el transport nacional sense dubte) i la tipica foto dels xiquets xicotets pedalejant en bicis enormes, en les que no poden sentar-se perque sino no arriben als pedals... montons de persones gitades a l'ombra en hamaques.. gent treballant amb fusta ( la base de tota la vida aci).. montonades de gossos...
El dia s'allargá fins a les 6 de la vesprada, quan ja esta fent-se de nit i tanquen el parc. I be, despres de 9 hores visitant temples com que estas un peliu cansat, has suat i t'has desuat unes 50 vegades.. estas apegalos.. amb les botes plenes de fang... en fi, que no es que estigues per a eixir de festa!!! No veus l'hora de col.locar-te baix de la dutxa... es una IMPERIOSA NECESSITAT!!!

Aixi que ja a Siem Riep, de cap baix de l'aigua!!!!  Que be m'ha sentar!!! Despres pasetget per la ciutat, un lloc al que hi ha que acostumar-se un poc (com tota Camboia), ja que no hi ha carrers alfaltats.. al ser epoca de pluges esta tot enfagat.. els puestos de menjar del carrer, als quals jo no faig ascos mai, fan que t'ho penses dues vegades abans de comprar, del aspecte tan lamentable que tenen quasi tots.. en fi, que la primera impressio es de ciutat sense llei.. hi ha que acostumar-se a poc a poc.. Pero be, salvant un poc aco, ha anat cap a la zona dels restaurants i alli m'he donat un homenatge en un bon restaurant camboia, Angkor Palm, menjant l'especialitat de la cuina jemer,el amoc, peix fornetjat amb fulles de platanera que esta bonissim.. i amb mes plats tipics deliciosos ( i que no recorde ben be que eren...jeje). Ah! i clar.. la cervesa Angkor tamany familiar tampoc a faltat..jeje

Amb la panxa plena.. me'n vaig cap a l'hotel, ja que dema vaig a vore amaneixer a Angkor Wat, pareix que es algo que no es pot deixar de fer, i aixo vol dir alcar-se a les 4 i mitja...jeje Aquesta vegada espere no dormir-me!!!!!!!   

Banteay Srei es considerado la joya de la corona de Angkor.Pequeño, delicado... precioso!!!

Banteay Srei es considerado la joya de la corona de Angkor.Pequeño, delicado... precioso!!!

Tags: angkor, cambodia, dayangchi, siemriep

About dayangchi

En mig del trekking

Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Cambodia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.