Existing Member?

Seguint els passos d'Ulises Aquest diari no te més intenció que la de seguir el recorregut i els descobriments de llocs i gents al llarg dels meus viatges, contant eixes grans i també les xicotetes coses que fan que per a mi un viatge siga un moment màgic..

Dia 13-14: Dia en bici per Ayutthaya... i rodetjat per cents de monos a Lopburi!!

THAILAND | Thursday, 6 August 2009 | Views [741]

En Bangkok no vaig arribar a estar ni 24 hores... busqui hostal, un en un carrer al voltant de Khao Shan street i vaig quedar en Laura que estava a la capi des d'uns dies abans. Donarem una volta pel carrer, ple de puestos de menjar, souvenirs i roba, menjarem alguna cosa i acabarem entrant en un dels molts barets que hi ha per a prendre una cervesa Singha, mentre escoltavem musica en directe d'una parella de tailandesos fents versions de rock en el seu Thai-ingles.. que consisteix en cantar un troc... i inventar-se la resta! jeje La veritat es que s'estava molt a gust alli, i l'ambient era espectacular, aixi que aguantarem un rato abans de anar-nos-en a dormir.. L'endema... es a dir ahir, agafavem un tren per a anar, en menys de dues hores, a Ayutthaya, una ciutat amb unes ruines increibles, ja que es una ciutat sagrada que fou capital de Tailandia des del s.XIV al s. XVIII capital de Tailandia.

La ciutat vella esta tota rodejada d'aigua perque fou intencionadament construida en la confluencia de tres rius, els quals estan conectats per un canal que rodetja la ciutat, i sols hi ha acces a ella per un parell de ponts... o per xicotets ferrys. Nosaltres arribarem, agafarem habitacio en un hostal, llogarem una bici cadascu... i directes a vore la ciutat vella. El calor, clar, ja era sofocant... pero al anar en bici tot es feu prou mes accesible. Els temples que alli hi ha son una veritable meravella, molts d'ells de l'epoca khmer amb les tipiques construccions en forma de cons.. patiem el calor, pero sense dubte tot el que veiem era fantastic!

Una de les coses que més crida l'atenció és un Buda tot rodetjat de les arrels d'un arbre que han deiat una matge molt curiosa, i que s'ha convertit enunlloc on es realitzen moltes ofrenes. 

A migdia pararem a dinar i despres ens dirigirem a un temple que estava un poc mes allunyat pero que te un Buda de mes de 17 metres... aixi que, a poc a poc, pedalejant arribarem a ell. Llastima que al voler entrar ens diguerem que estava tancat, que no sols obrien de mati.. eren ja les 6, aixi que pensarem anar a un altre del que la guia diu que es una maravella per a vore la posta de sol.. anarem a agafar les bicis... vaig pujar a la meua i... merda!! Havia punjat!!! La roda s'havia anat desinflant a poc a poc... i al tornar del temple estava totalment buida!!! Aixi que bici en ma... em toca cascar-me mes de 3 km a peu fins la tenda!!! La calor era horrible... aixi que em vaig llevar la camiseta i vaig anar donant l'espectacle per tot el poble, mentre la gent em mirava... alguns somrient... altres sorpresos... vaig arribar xopat!!!! Menys mal que l'home no em posa cap pega i em dona un altra bici.. aixi que, en plan carrera, accelerarem per a arribar a vore la posta de sol. No arribarem, clar!! pero almenys encara quedava algo de llum i poguerem vore el temple abans de que es fera fosc... i tambe despres il.luminat, que estava realment precios. Aixo si... el bon humor no el vaig perdre... al cap i a la fi, no estic obligat a fer res i tot el que faig es per gust, aixi que si es complica alguna cosa... doncs es canvia de plan i sense problemes.

Tornarem prou reventats i suats, la veritat, aixi que ens dutxarem i quedarem despres per a sopar. El sopar ens va pareixer de luxe!!! el lloc el recomanava la guia, i no ens va defraudar... amb una carn bonisima i una ensalada de les que encara no haviem disfrutat per aci.. la cosa s'havia arreglat, aixi que anarem a prendre'ns una a un dels 3 unics llocs que hi havia.. pero estavem tan cansats que prompte se'n anarem al hostal.. pensant en el llit... en el aire acondicionat... mmm... que a gust anavem a descansar!!! Pero pareix ser que encara no era suficientment tard per a gitar-se... i al arribar a la porta...SORPRESA!! estava tancada en clau.. i cridarem una vegada... i dos... i deu... i vint... I NO ENS OBRIREN!!! Se'ns feu vora la 1.. comencarem a pensar en botar la tanca... pero no era facil i tenia unes punges prou grans i perilloses... els mosquits ens estaven inflant!!! comencavem a pensar on collons podiem dormir... pero les coses, encara que es compliquen, sempre acaben arreglant-se, aixi que finalment aparegue un vei i ens ajuda cridant per telefon... pareix seer que el telefon si que el escoltaren perque als 5 minuts aparegue una xica (que anava zombi, la veritat) i ens obrigue la porta.. lo criminal fou que al pregunta-nos si duiem la clau de la habitacio... li diguerem que si i ens digue que junt amb ella estava la de la porta!!! Ens quedarem a quadros!!! pero no ens ho havien dit... i no se'ns va ocorrer!!! En fi, que el dia d'ahir fou prou mogudet... pero be!

Avui, ens hem alcat prompte i em agafat un altra vegada el tren per anar a Lopburi a vore els monos que viuen en els temples. Un horeta de cami i la mateixa calor... pero sense dubte ha valgut la pena!! Al arribar alli em comencat a vore dotzenes de monos creuant pel carrer, pujats als postes de telefon, sentats a les aceres... un autentic espectacle!! Hem anat al temple i alli ens hem quedat bocabadats.. centenars de monos per tot arreu!!! I damunt no tenen cap por a les persones! Vas caminant i s'apropen... et miren.. busquen que els dones de menjar, i si et sentes o veuen alguna cosa que els crida l'atencio pugen damunt de tu sense problemes!! De fet un ha intentat obrir-me la motxilla!! Ens hem fet fotos amb montons d'ells al voltant.. era increible! Aixo si.. no hi ha que oblidar que son salvatges.. de fet un m'ha intentat mossegar!! no m'ha fet sang.. pero m'ha donat un bon susto!!

El cas es que ha sigut fantastic. Hem estat un parell d'hores.. i hem agafat el tren per a tornar cap a Bangkok, ja que eren quasi 4 hores de cami..

I per a rematar el dia, despres de dutxar-nos i descansar un poc, hem anat al Mercat Nocturn de Bangkok a sopar  picant de puestets de carrer i seguir veient milers de tendetes en un ambient prou preparat per a rius de turistes, la veritat.

Ara ja a dormir que dema m'he d'alcar prompte perque a les 7 se'n anem a vore un mercat flotant que hi ha a uns 100 km... aixi que seguisc sense parar... hi ha que aprofitar el temps!!

Saludant als monets..

Saludant als monets..

Tags: ayutthaya, bici, bycicle, dayangchi, lopburi, monkey, monos, tailandia, thailand, wat

About dayangchi

En mig del trekking

Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Thailand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.