Existing Member?

Seguint els passos d'Ulises Aquest diari no te més intenció que la de seguir el recorregut i els descobriments de llocs i gents al llarg dels meus viatges, contant eixes grans i també les xicotetes coses que fan que per a mi un viatge siga un moment màgic..

Dia 11-12: Temples, mercats... i primer contacte amb la sordida Tailandia a Chiang Mai

THAILAND | Wednesday, 5 August 2009 | Views [434] | Comments [1]

El plan  per a Chiang Mai estava clar. Un dia i mig per a visitar la ciutat i directe cap a Bangkok, aixi que em vaig alcar com cada dia, sobre les 8 i mitja per a desdejunar i anar fent cami. El calor ja es a eixes hores sofocant, l'humitat fa que estigues apegalos als deu minuts d'eixir... la camiseta se te pega al cos... en fi, que hi ha que acostumar-se a aixo perque es el que hi ha i es per a tothom igual.. Es curios com, encara que la vida a Tailandia comenca prompte (pense que cap a les 6 els carrers ja estan el ple moviment) aci, al tindre l'hotel a la zona del Mercat Nocturn,(nocturn vol dir que els puestos estan oberts fins mes o menys les 12) a estes hores del mati esta tot tancat! Fins les 10 del mati pareixen carrers fantasma, i es a eixa hora quan comencen a obrir!!

Bo, el cas es que C. Mai es perfectament accesible caminant, aixi que em vaig dirigir a peu cap als temples que volia visitar. El Wat Chedi Luang, que es un conjunt de varios temples junts i on hi ha un importantisim Buda esmeralda... de mes o menys un pam de gran! Si... em recorda a la sensacio que vaig tindre quan ani per primera vegada a la placa de Terol on esta "el Torico".. aplegues ahi amb tota l'emocio i quan el tens davant dels nassos segueixes buscant-lo, perque no el veus... Pero be, a part de "la joia" els edificis son molt interessants per a visitar. I es curios com, a un costat del temple principal, hi ha un lloc habilitat amb el cartell de "Monk Chat"!! Si... alli, en 6 o 7 taules, hi ha una dotzena de monjos esperant i convidan-te a que et sentes amb ells a xarrar.. Per suposat, al pasar pel costat m'oferiren  una cadira, pero jo, despres de eixir fugint l'altre dia de l'altre monjo, em vaig fer el suec dient que no parlava angles...

El cas es que d'alli vaig anar a l'altre temple, Wat Phra Singh, aquest si que es REALMENT precios, de fet es el temple mes visitat de la ciutat. Vaig fer les fotos de rigor, vaig comprar alguna postaleta... i, ja prop de les 2 i amb un calor de mil dimonis vaig tornar cap a la zona del hotel amb tuk-tuk.. per suposat discutint i regatejant amb el conductor... que em volia cobrar per dos km el mateix que costa anar a l'altra punta del pais...jeje

La vesprada fou de relax i ja a poqueta nit vaig anar cap al famosissim mercat dels diumenges.. un mercat enorme on hi ha llocs de mil i una cosetes de artesania de les tribus del nord, una part per a menjar, una montonada de llocs de roba, teles, figuretes... uff!! una bogeria!! Es impossible no comprar alguna coseta!!! Conec a mes de una i de deu que vorien reflexat el paradis en aquest mercat!! Aixo si... cada vegada que preguntes...negociar i negociar... i regatejar i regatejar... ja que moltes vegades et diuen mes del doble del preu que pots traure..

El mercat el tancaren a les dotze i jo,amb un suc de una de les mil fruites rarisimes que hi ha per aci ( no me pregunteu quina es perque no tinc ni idea del nom) em vaig dirigir caminant cap a l'hotel, ja que per fi feia una temperatura suportable!!! Sabent la direccio pero sense coneixer els carrers vaig entrar en un ple de barets, amb montons de tailandeses amb roba molt curta a les taules de fora.. no era la zona dels prostibuls, es una zona prou normal, pero per la nit es transforma. Fins i tot alguna m'agafava del brac per a que em parara... Pero bo, fins aci tampoc es que em cridara massa l'atencio... quan si que se me va revolicar el cos fou quan vaig dos homes grossos i calbs amb unes cerveses de mes i amb unes rises molt desagradables, tocaven i es deixaven tocar per quatre xiquetes molt arreglades, pero que no devien tindre mes de 15 anys... no es que no conega perfectament que hi ha molt de turisme sexual... pero no es el mateix vore-ho en la tele... que tindre-ho a menys de 5 metres de tu i no poder inflar-los a osties... la veritat es que vore-ho et deixa molt mal cos. I no fou l'unic cas, clar... despres un abuelo prim reclinat en una hamaca mentre dos xiquetes li toquetejaven els bracos i el pit... un altre home major(quasi del tamany de king africa) amb un altra de no mes de 15 anys... en fi, molt lamentable. Vaig apretar el pas... tenia ganes de aplegar a l'hotel, ja havia vist prou i se m'havien anat les ganes de prendre una cerveseta... aixi que vaig arribar a l'hotel i em vaig gitar.

Avui dilluns, tenia el mati abans d'anar a l'aeroport per a agafar l'avio cap a Bangkok... aixi que l'he dedicat a vore tendes de figures de fusta, ja que volia comprar-me una i al nord son molt mes barates que a la capi. He estant veient tendes... i al arribar a una m'he enamorat d'un buda birma... una preciositat!! aixi que no m'ho he pensat i me l'he comprat!! Com pessava prou l'he enviat per correu cap a Valencia... i, clar esta, m'ha costat molt mes enviar-lo que comprar-lo... pero jo mes content que content!!!! Ja estic desitjant que arribe!!!

Despres poc mes... aeroport i cap a Bangkok, on m'he fet un lio per a agafar un bus public... pero he tingut sort, perque una xica m'ha vist perdut i m'ha preguntat on anava. Al dir-li el carrer, ha decidit acompanyar-me, ja que tenia que fer un transbord de bus per a arribar! Gracies a ella, no he perdut temps i he arribat a la zona de motxilers, Khao Shan, on ara estic... i aixi es com he arribat a la capi... ciutat ENOOOORME i caotica!!!! Una bogeria on vorem com m'aclarisc. Dema de moment, me'n anire capa Ayuthayya.. una ciutat que fou capital de Tailandia i que te unes ruines Patrimoni de la Unesco...  

Tags: dayangchi tailandia thailand chiangmai niy noche

Comments

1

Just for the Tale

  Luis Ledo Nov 23, 2009 8:00 PM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


About dayangchi

En mig del trekking

Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Thailand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.