Existing Member?

Faces in Places Traveling as the Uni of Life

What happens in Sanya, stays in Sanya

CHINA | Wednesday, 19 September 2007 | Views [1183] | Comments [1]

Waterval springen in National Park makes me happy

Waterval springen in National Park makes me happy

Hee!

Momenteel zit ik in Sanya, het zuiderlijkste dorpje van China. Het is hier behoorlijk toeristisch, maar nog lang geen Spanje ofzo. Het is eigenlijk best aangenaam, omdat er veel te doen is en er veel leuke mensen in het hostel zitten. Maar laat ik beginnen bij waar ik vorige keer was gebleven...

 

Vanuit Guangzhou ben ik met een nachttrein in 12 uur naar Haikou gegaan, de hoofdstad van het Hainan eiland, in de zuid Chineze zee. Haikou is een aangename stad vergeleken met het gigantische Guangzhou en hier ben ik een paar dagen gebleven. Zo ben ik een dagje gaan fietsen en zodra ik de stad uit was bevond ik me in een compleet andere wereld; kleine dorpjes en rijstvelden, maar gemengt met een flinke portie industrie, want daar zijn ze gek op die Chinezen. Ook zijn de gek op spelletjes, motorcycles en natuurlijk.. eten. En dat is dan ook wat je aantreft in elk willekeurig dorpje. Het eten in deze provincie is een stukje tropischer, minder pittig en natuurlijk ALLES uit de zee. Er is zoveel interessants te vinden, zoals vruchtenpitten als kauwgum, erwtenijs, groentepannekoekjes en de bij mij wat minder populaire alles-dat-kan-lopen-op-een-stokje. Vooral de markten zijn werkelijk bijzonder om rond te lopen, of natuurlijk om een hapje te eten. Ik moet zeggen dat ik niet zo'n alleseter ben als het neerkomt op vlees of vis. De hersenen, darmen en oren gooi ik dan ook gauw terug in de hotpot als ik 't eruit vis. Een erg bizarre ervaring was om hond te eten. Nou moet ik mezelf natuurlijk even indekken voor al mijn hondhebbende vrienden, want ik zou het zelf denk ik niet besteld hebben, maar een groepje uit het hostel wou dat gaan doen en ach, if the dog is going down anyway, i want a bite of it!. ;) Niet wetende dat de complete slachting met alles erop en eraan naast onze tafel op straat plaats zou vinden. Nou is ieder dier natuurlijk even erg, maar juist met een hond.. ieh! Eigenlijk niemand had meer honger na dit schouwspel en ik durf geen hond meer in de ogen te kijken. Holy shit! Voor wie geinteresserd is; tussen m'n foto's kun je het onderdeel flambeer-de-hond-met-een-gasbrander zien.

Anyway, in Haikou bevriend geraakt met Tanner, uit de us van a, maar sinds 4 jaar woonachtig in China om chinees te studeren. Erg handig om iemand in de omgeving te hebben die de taal spreekt en het land op een hele andere manier kent. Aangezien we beide richting Sanya wilden gaan hebben we een auto gedeeld die kant op. En in Sanya zit ik sindsdien; strand, zee, palmboompjes. Ik zit hier nu 6 dagen (?) en blijf denk ik nog wat langer. Aan de boulevard is het erg relaxed om te schrijven en dus wat werk te verrichten. Probleem is natuurlijk de verleiding van alles en het is me nog maar 1 dag gelukt om daadwerkelijk wat te doen. :)Voor de rest tochtjes maken, heel hard en zwaar werk verrichten aan de tint en tot diep in de nacht op de meest bizarre plekken belanden en de volgende ochtend niet meer alles weten. En.. ooh, het is hier zo lekker goedkoop;

- Overnachting in goedkoopste kamer van hostel; 1 euro.

- Eten en drinken; 3 euro

- Sigaretten; 50 cent

- Een full body massage van een uur; 1,5 euro

- Hele avond drinken in de VIP lounge van een club; 5 euro

en het meerendeel is priceless :)

Nuwel, echt vakantie voor mij dus op het moment en hoelang dit leven hier leuk blijft weet ik niet, but i am about to find out.. :)

Wish you all the best! Chao, Daan

Tags: Beaches & sunshine

 

Comments

1

Hey Daan, grappig dat ik nu op jouw Blog bots. Wij hebben in Sanya nog samen aan het Blue Sky hostel gezeten, op het terras, mijn vriendin lag ziek in bed. Wij waren de belgen die met de fiets op vakantie waren. Ik zie dat je nog steeds veel aan het reizen bent. Ik hoop dat alles goed met je gaat!

Vele groeten,

Niki

  Niki Desiron Apr 27, 2009 11:51 PM

 

 

Travel Answers about China

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.