Existing Member?

Iso Matka

Rotorua haisee

NEW ZEALAND | Wednesday, 4 April 2007 | Views [793]

4.4.2007 Lake Taupo

Kolme paivaa Aucklandissa meni nopeasti, viimeisena paivana kaytiin viela Devonportissa, josta on hienot nakymat kaupunkiin. Isantapari Troy ja Daija olivat oikein mukavia, ja saatiin heilta hyvia matkavinkkeja jatkoa ajatellen... Viimeisena iltana kaytiin jopa uimassa ja saunassa, ei tarvinnut kuin menna kerros alas pain. Sauna teki hyvaa, onhan siita jo melkein vuosi kun on kayty kunnolla loylyissa. Thaimaassa kaytiin kylla yrttisaunassa, mutta eihan se ole sama asia...

Maanantaina kaytiin noutamassa meidan vuokra-auto, semmoinen retkeily-pakettiauto. Siella on penkit ja poyta jotka voi levittaa pediksi, ja perassa "keittio". Wicked campers on kuuluisa siita etta jokainen auto on maalattu jotenkin erilailla, meidan autoon on maalattu Beatlesit. Ihmeteltiin kun lahdettiin ajamaan ja ohi ajavat toottas (lisatkaa pisteet kirjainten paalle..) meille. Myohemmin huomattiin etta takana lukee: "I need somebody real bad, honk if you're real bad."

Tarkoitus oli lahtea ensin sukeltamaan Poor Knights Islandille Aucklandista pohjoiseen, mutta koska silla suunnalla on ollut tulvia, nakyvyys olisi ollut todella huono. Muutettiin siis suunnitelmia ja ajettiin Waitomo-nimisille luolille 200 km Aucklandista etelaan. Tiistaipaiva menikin sitten luolassa seikkaillessa, reissuun kuului laskeutumista, uimista, kahlaamista, koysirata (pimeassa), kiiltomatoja ja vesiputouksissa kiipeilya. Laskeutumisen jalkeen piti hypata auton sisarenkaan kanssa 3 metria 12 asteiseen veteen, siina piti hetki haukkoa henkea... Aivan mahtava reissu, vaikka varpaissa ei ollutkaan tuntoa takaisin tultaessa.

Ajettiin viela samana paivana Rotoruaan, joka on kuuluisa kuumista lahteistaan ja geysireista. Tama Uusi-seelanti on muuten mahtava matkailumaa senkin takia, etta taalla on lyhyet etaisyydet paikasta toiseen. Ei niinkuin Australiassa, jossa pitaa usein varata 2-3 paivaa pelkkaan ajamiseen. Tana aamuna ensimmainen aktiviteetti oli zorbing. Zorb on iso muovinen pallo, jonne voi sujahtaa yksin tai kaverin kanssa, ja se sitten tuupataan maen rinnetta alas. Mentiin kahdestaan samaan palloon, sinne lisattiin myos vahan lamminta vetta, ja eikun menoksi! Siistia!!!

Seuraava pysakki oli Whakarewarewan maorikyla, jonka alueella on myos paljon kuumia lahteita, kuplivia mutalammikoita, ja muutama melko iso geysir. Pohutu-geysir purkautuu suurinpiirtein kerran joka tunti, ja suihkuttaa kuumaa vetta 25 metrin korkeuteen. Purkaus kestaa 15-30 minuuttia. Rotoruassa tosiaan haisee kuumien lahteiden takia, semmoinen madan kananmunan haju, joka tulee kun vedessa on rikkia.. Maorikylassa kaytiin myos katsomassa maoriesitys, joka oli viela parempi kuin Aucklandin museossa.

Rotoruassa on monta kylpylaa jossa voi kellua kuumissa lahteissa, mutta niista pitaa maksaa. Matkan varrella Rotoruasta Taupoon on Cerosine Creek, joka on ihan ilmainen kuuma lahde, sita vaan ei ole niin helppo loytaa, sinne ei ole opasteita. Ihana istua kuumassa vedessa sen eilisen 12 asteisen veden jalkeen...

Tags: Sightseeing

 

 

Travel Answers about New Zealand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.