Existing Member?

Iso Matka

Tehtava: Brisbane

AUSTRALIA | Tuesday, 20 February 2007 | Views [846]

17.-18.2.2007 Brisbane

Taman tehtavan paasivat juonimaan vanhat opiskelutoverini "matkailukoulusta", kiitos vaan kivasta tehtavasta!

Brisbanen tehtava oli kaksiosainen, ensin meidan piti kayda tutustumassa lajiin nimelta "barefoot bowling", ja sen jalkeen illalla vierailla viidessa pubissa, ja jokaisessa maistaa jokin paikallinen viini. Viineista piti laittaa suositukset tanne nettisivuille. Pyydan anteeksi jo valmiiksi, ei nimittain olla viiniasiantuntijoita...

Meidan oli pakko jakaa tehtavan suoritus kahdelle paivalle, joten ensin suoritettiin tuo pubiosuus. Ja koska meilla ei ole varoja kovin paljon kaytettavissa, pienennettiin kustannuksia maistelemalla ensin kaksi viinia Pasin ja Julien luona. Lindemans Bin 65 chardonnay sai hyvat arvostelut kaikilta maistelijoilta, ei liian imela, eika myoskaan liian kuiva. Jacobs Creek shiraz oli myos maistelijoiden mieleen.

Ensimmainen pubi oli Irish Murphy, jossa maisteltiin Ryans Ridge semillion blanc valkoviini. Viini oli melko makea, mutta juotava.

Toinen paikka Jubilee pub, jossa maisteltiin Wolf Blass Bilyara chardonnay, joka muistutti paljon edellista viinia, eli melko makea.

Kolmannessa pubissa (jonka nimea kukaan ei tajunnut katsoa), maisteltiin Capel Vale riesling, joka tulee Lansi-australiasta. Raati tykkasi, vaikkakaan ei ollut paras naista maistelluista viineista. Parhaaksi valittiin Lindemans Bin 65m chardonnay.

Barefoot bowling suoritettiin sitten seuraavana paivana Aspleyn Lawn bowls clubilla. Lawn bowls on vahan samanlainen laji kuin petankki, eli ensin heitetaan nurmikolle "jack", eli pieni valkoinen pallo, ja sitten yritetaan vierittaa omat pallot mahdollisimaan lahelle sita. Mutta tassa lajissa sita on vaikeutettu tekemalla pallot toispuoleisiksi. Pallo siis kaartaa aina toiselle puolelle (riippuu tietenkin siita miten pain sita vieritetaan...). Pelin saloihin meita opasti Bruce, paikallinen palloilija. Yllattavan vaikeaa se oli, muutamia kertoja onnistuttiin vierittamaan pallot naapurin radalle... Mutta itse peli oli ihan mukava, kaydaan varmasti viela jatkossakin jossain pelailemassa.

Laji on siis nimeltaan Lawn bowling, ja nailla kerhoilla jarjestetaan sunnuntaisin "barefoot bowling"-tapahtumia, joissa pelataan monta tuntia, ja yleensa tarjolla on myos barbeque tai jokin muu ruoka. Suosittelen!

Muistakaan katsoa myos kuvat Brisbane/surfers paradise albumista.

Tags: Laughter

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.