Existing Member?

Iso Matka

Sukellusretki riutalle

AUSTRALIA | Thursday, 5 October 2006 | Views [551]

5.10.2006 Cairns

Eilen paastiin vihdoinkin sukeltamaan kuuluisalle Suurelle Valliriutalle. Tyokaverit tuntevat pariskunnan joka omistaa sukellusfirman, joten kaytettiin tietenkin tilaisuus hyvaksi. Saatiin vielapa retki puoleen hintaan.

Lahto oli aamulla 7.30, ja aluksena hieno 19,5 metrinen luksus risteilija. Aluksella ei ollut kuin noin 16 asiakasta, joten tilaa oli reilusti. Matka riutalle oli aika tuulinen ja merenkaynti sen mukaista. Mutta eipa se haitannut vaikka saikin valilla viilean suihkun niskaan kun aurinko paistoi kuumasti.

Reilun tunnin venematkan jalkeen saavuttiin Upolu Cay:lle, joka on pieni hiekkasarkka keskella riuttoja. Cairnsin rantojen ruskea vesi ja mutainen ranta oli vaihtunut turkoosiin mereen ja vitivalkoiseen hiekkaan, MAHTAVAA! Ensin kaytiin snorklaamassa hiekkasarkan ymparilla, ja olikin ihan hyva etta paastiin vahan "lammittelemaan" ennen itse sukellusta. Tosin lamminta siella ei ollut, vaan vesi tuntui vilpoisalta vaikka oli 25 asteista. Me kun olemme tottuneet Thaimaan vesiin jotka ovat yleensa noin 30 asteisia...

Ensimmaiselle sukellukselle meidan kanssamme lahti opas Andy, ja Kanadalaiset veljekset. Nahtiin tosi iso keihasrausku, joka tuijotti meita pohjahiekassa. Koralleja ja kaloja oli vaikka kuinka, ja useampia lajeja kuin Thaimaassa.

Sukelluksen jalkeen oltiin ihan jaassa, ja piti vetaista hetkeksi pitkahihainen paalle. Saatiin aluksella oikein maittava lounas, ja pienen sulattelun jalkeen valmistauduttiin toiselle sukellukselle. Talla kertaa saatiinkin menna ihan kahdestaan, ja kohteena oli "wonder wall", koralliseinama joka kiemurtelee meren pohjassa.

Retki oli niin onnistunut etta paatimme lahtea ensi viikolla uudestaan. Samalla firmalla on myos purjevene, jolla tehdaan retkia Green Islandille, joten sinne seuraavaksi!

 

Tags: Adventures

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.