Existing Member?

Iso Matka

Pitkat kalsarit

AUSTRALIA | Thursday, 14 September 2006 | Views [458]

14.09.2006 Townsville, Queensland

Niinpa sitten kavi etta mentiin viime hetkella muuttamaan suunnitelmia, eli ei mentykaan Alice Springsiin katsomaan Ulurua, vaan ajettiin suoraan tanne itarannikolle. Lahdetiin viime sunnuntaina Darwinista, ja ajettiin noin 300 km Katherineen, jossa oltiin yksi yo. Seuraavana paivana kaytiin Nitmilukin kansallispuistossa melomassa paikassa nimelta Katherine Gorge. Mahtavat oli maisemat, ja nahtiin vihdoin eka kengurukin (tai se oli kylla wallabie, vahan kengurua pienempi).

Katherinesta ajeltiin Daly Watersiin ja siella yovyttiin leirintaalueella, jonka vieressa oli hauska pubi. Se oli koristeltu sisalta t-paidoilla, kayntikorteilla, alushousuilla, rintaliiveilla, ja vaikka milla mita ohikulkijat olivat sinne jattaneet. Jatettiin mekin sinne umpihankihiihdoista saatu kangaskassi, johon tietysti taiteiltiin nimet ja kotimaa.

Daly Watersista ajeltiin pitka paiva, yli 900 km Queenslandin puolelle Camoowealiin. Outbackissa on melko helppo ajella, tiet on hyvia ja liikennetta tosi vahan. Pitaa vaan muistaa varoa kenguruita, joita on kuolleena pitkin tienpenkkoja, ja odottaa tarpeeksi pitkaa suoraa jos meinaa ohittaa yli 50 metria pitkan rekan. Suoraa tieta siella tosiaan riitti, valilla piti oikein kysya neuvoa vieruskaverilta kun 100 kilometrin suoran jalkeen tulikin mutka...

Paivat Outbackissa ovat kuumia, ja yot kylmia. Aikaisemmin oli tarennut valilla nukkua ihan ilman makuupussia ja vaatteita, mutta nyt piti oikein kaivaa pitkat kalsarit ja fleecepaita ettei makuupussissa tullut kylma.

Camoowealista ajeltiin sitten eilen Mount Isan kautta Hughendeen, ja sielta vihdoin tanaan tanne rannikolle Townsvilleen. Ollaan taalla lahettyvilla yota ja huomenna viimeinen etappi Cairnsiin. Kaikki ovat kovasti kehuneet Cairnsia, joten toivottavasti loydetaan sielta toita etta voidaan jaada vahaksi aikaa. Ja sehan on tietysti paras paikka jos haluaa sukeltamaan Great Barrier Reefille.

Tags: On the Road

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.