Existing Member?

Iso Matka

Grillausta ja krokotiileja

AUSTRALIA | Sunday, 3 September 2006 | Views [603] | Comments [3]

3.9.2006 Darwin

Kuukausi vaihtui ja toiseksi viimeinen tyoviikko banaanifarmilla on takana. Paatettiin tosiaan olla viela yksi viikko pitempaan toissa, etta saadaan vahan enemman rahaa. Taalla pitaa maksaa semmoinen auton rekisterointimaksu, etta silla saa ajella, ja meilla on se kohta edessa. Puoli vuotta maksaa noin 300 dollaria.

Perjantaina meidat kutsuttiin kampotsalaisen tyokaverin luokse grillailemaan, ja mehan mentiin. On aina mukava saada vaihtelua pasta/nuudeli-ruokavalioon. Yutnea on asunut Australiassa jo yli 20 vuotta, ja hanella on kampotsalainen vaimo, seka nelja oikein suloista lasta, pari koiraa ja oma kurkku/tomaatti/sipuli viljema. Ei mennyt kauaa kun oli vatsat taytetty ihan liiankin tayteen, ja ruokaa vaan tuotiin koko ajan lisaa.

Lauantaiksi oltiin sovittu skotlantilaisten tyokavereiden kanssa reissu Adelaide-joelle katsomaan krokotiileja. Siella jarjestetaan risteilyja joilla syotetaan krokoja lihanpalasilla, ja ne pedot oikein hyppaa vedesta saadakseen makupaloja. Hurjaa. Samalla risteilylla nahtiin myos isoja kotkia, ja nekin tulivat hakemaan lihanpalasia ihan veneen vieresta. Makean veden krokotiilit ei ole kovin isoja, mutta sen verran pelottavia etta uimaan ei enaa tehnyt mieli.

Risteilyn jalkeen kaytiin kaupassa ostamassa kunnon satsit lihaa, ja mentiin leirinta-alueelle grillaamaan skotlantilaisten kanssa. Myohemmin seuraan liittyi viela ruotsalainen pariskunta Veronica ja Kim, seka Joanna englannista ja Patrik saksasta. Siinahan se ilta sitten menikin hyvasta ruoasta ja seurasta nauttiessa.

Tanaan eli sunnuntaina tultiin kaymaan taalla Darwinissa, moikkaamassa suomalaisia kavereita, joista yksi (Heidi) lahtee tanaan taalta Brisbaneen ja sielta Thaimaan kautta Suomeen. Ostettiin meille uusi koti, eli teltta. Koska edellinen teltta (joka ostettiin tosi halvalla kirpparilta), ei ole vedenpitava. Nyt on hieno yksio isolla eteisella.

Tasta lahdetaan viela Mindill beachille auringonlasku-markkinoille, siella on hyvat valikoimat erilaisia ruokakojuja ja melko edullista. Eli viela ensi viikko toita ja sitten matkaan. Onhan taalla jo oltu reilu kuukausi ja hinku tien paalle on kova. Moottoritie on kuuma.....

Tags: Friends

Comments

1

Hyvinhän teillä menöö mut menköön (( :
Kuullostaa just siltä kuin pitääkin. Helppoa kivaa duunia, mukavia immeisiä ja mahtavia kokemuksia.
Muuten, missä olette tammikuussa? Arvon tässä vuodenvaihteen reissua idän ja lännen välillä... siis aussi, taikut, vietnam tai brassi - kolumbia akseli. Mulla on nyt tällä erää ilm. vain noin 1 kk matka-aikaa mut kyllä siinä joissakin noista maista käy.
Lycka till , voikaa hyvin

  Timo Hämäläinen Sep 4, 2006 6:40 AM

2

Hola hola!!!
Heipä hei Australian kiertolaiset...Kateellinen olen, täytyy myöntää, mutta helpotusta tähän tuo oma reissaaminen edestakaisin Espanjan ja Suomen välillä...hmmmm...syynkin varmaan arvaatte ; )))

VOIKAA PAKSUSTI !!!!

Virve

  Virve Sep 4, 2006 6:04 PM

3

Joka kerta avatessani banaanilaatikkoa töissä tuutte mieleen.. :D Hjuvaa reissun jatkoo!

  Hanna Sep 5, 2006 10:00 PM

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.