Existing Member?

Iso Matka

Viela viikko banaaneja...

AUSTRALIA | Sunday, 27 August 2006 | Views [555]

27.8.2006 Darwin

Taas on pari viikkoa vierahtanyt rattoisasti banaanien parissa. Viime viikonloppuna tehtiin paivaretki Litchfieldin kansallispuistossa, joka on reilun tunnin ajomatkan paassa leirinta-alueelta jolla ollaan asusteltu. Litchfieldissa on monta mukavaa paikkaa viettaa vapaapaivaa uiden ja grillaten (itsea ja evaita). Puistossa on monta vesiputousta, joiden alla olevassa lammessa on ihanan vilpoista ja todella kirkasta vetta. Ja mika parasta, ei krokotiileja. Kaytiin uimassa useammassakin paikassa, ja syotiin evaita joen varrella.

Litchfieldissa on myos iso aukea, joka on taynna magneettisia termiittikekoja. Koska termiitit eivat pida todella kuumasta, eivatka kylmasta, ne rakentavat pesan jonka toinen puoli on aurinkoon pain, joten se lampiaa paivan aikana. Silloin termiitit ovat tietenkin pesan toisella puolella, tai keskella, jossa ei ole niin kuuma. Yolla lampotila saattaa laskea 15 asteeseen, joten silloin termiitit muuttavat sille puolelle pesaa jonne aurinko on paistanut lahes koko paivan. Fiksua porukkaa.

Toita tehdaan nyt sitten ilmeisesti vain ensi viikko, ja sitten lahdetaan ajelemaan. Banaanien kanssa on mennyt ihan mukavasti, tyontekijoille jarjestettiin viime torstaina jopa barbeque kesken tyopaivan. Farmilla on toissa myos mukava Skotlantilainen pariskunta (Scott ja Tammy), jotka asustelee samalla leirinta-alueella. Mennaan toihin skottien kanssa samalla autolla, niin saastetaan siinakin jonkun verran.

Tama viikonloppu ollaan vietetty taalla Darwinissa, ensin perjantaina ranskalaisten kavereiden luona, ja eilen pidettiin laksiaiset Minnalle. Minnahan siis lahtee takaisin Balille poikaystavansa luokse kahdeksi kuukaudeksi. Minna on asustellut australialaisen pariskunnan luona, joilla on reilun vuoden ikainen poika. Jodylla ja Seanilla on yksi ylimaarainen huone, josta Minna on maksanut vuokraa 95 dollaria viikossa (noin 55 euroa), ja se on halpa. Jody ja Sean ovat todella mukavia, ja eilenkin pidettiin heidan kanssaan kunnon grillikekkerit. Voi olla etta nahdaan heita viela ensi vuoden puolella Sydneyssa, josta Jody on kotoisin.

Kohta pitaa lahtea ajelemaan takaisin Coolalingaan ja rakentamaan taas leiria sinne ensi viikoksi. Ennen sita kaydaan kuitenkin ostamassa kannettava cd-soitin etta voidaan kuunnella levyja autossa. Minna poltti meille pari cd:ta suomalaista musaa, eli humppa raikaa kun lahdetaan ajelemaan autiomaan lapi....

Tags: Work

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.