Existing Member?

Iso Matka

Pitkasta aikaa rannalla...

MALAYSIA | Tuesday, 20 June 2006 | Views [603]

20.6.2006 Sapi Island, Borneo

Kaupungissa oleskelu alkoi jo tuntua sen verran ahdistavalta, etta oli pakko paasta taas vahaksi aikaa rannalle. Kota Kinabalulla ei ole oikein uimarantoja, mutta sen edustalla on Tunku Abdul Rahman Marine National Park, johon kuuluu useita valkohiekkaisia rantoja. Hostellimme omistaja Vincent lupasi vieda meidat sinne (ja aloitti aamun taas iloisesti kaljalla, matkajuomaksi lahti pullo paikallista viinaa...), ja aamulla kymmenen maissa lahdettiinkin matkaan. Mukaan tulivat myos "kamppikset", ruotsalaiset David ja Ulrika, jotka ovat taalla haamatkalla.

Venematka Sapi-saarelle ei kestanyt kuin 10 minuuttia. Meidan lisaksemme saarella oli koko joukko Japanilaisia, jotka olivat melko aanekkaita, mutta niista paasi onneksi eroon lahtemalla snorklailemaan vahan kauemmaksi. Japanilaiset eivat nakojaan ole kovin hyvia uimareita, kaikilla oli pelastusliivit paalla jopa matalassa rantavedessa.

Sapilla korallit alkavat heti rannasta, ja kaloja oli paljon. Vincent tuntee paikan hyvin, ja kierratti meita parhaissa paikoissa. Muutamalla kansallispuiston saarella on luksusresortteja, mutta esim. Sapilla saa telttailla eika siella ole minkaanlaista hotellia. Oli mukava paasta pois kaupungista, johan edellisesta rannasta on aikaa puolitoista viikkoa. Alakerran ravintolassa nautitun pizzan jalkeen alkaakin sopivasti unettaa.....

Tags: Beaches & sunshine

 

 

Travel Answers about Malaysia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.