Existing Member?

Een grote droom wordt werkelijkheid

On the road again!

USA | Saturday, 14 June 2008 | Views [1085] | Comments [1]

Grand Canyon.

Grand Canyon.

LET OP! We hebben 2 updates tegelijk online gezet dus lees eerst de vorige update anders mis je informatie!!

--> Een kaartje met daarop onze gereden route door de USA <--
--> http://www.flickr.com/bramgies <-- voor onze panoramas
--> http://www.youtube.com/bramgies <-- voor onze filmpjes

Na 3 weken in toch een soort van spanning om de bus konden we dat eindelijk achter ons laten om weer lekker te gaan rondreizen. We zijn ontzettend blij met onze bus die waarschijnlijk 2x zo groot is als de auto in Nieuw-Zeeland. Het is wel even slikken aan de pomp wanneer je hem helemaal volgooit er gaat namelijk 125 liter benzine in! Daar staat tegenover dat de benzine hier ongeveer €0,60 per liter kost maar alsnog is het een gek idee om even 125 liter te tanken. De auto rijdt ondanks zijn 5,7L V8 motor gemiddeld 1 op 6,5 dus dat is beter dan de Jaguar in Nederland!
We hebben net als in Nieuw-Zeeland helemaal niets voorbereid qua route, omdat we het liefst rond rijden en dan maar kijken waar het leuk is. Vanuit LA zijn we richting de Grand Canyon gereden aangezien we daar ontzettend benieuwd naar waren. De weg er naar toe heeft ons al een beetje voorbereid op alles wat ons te wachten staat, waanzinnig! Wat we in Nieuw-Zeeland verwachtten hebben we hier in de USA gevonden. Wat een geweldige natuur! Alles is zo onvoorstelbaar groot en uitgestrekt dat het bijna niet te beschrijven is. Wanneer je door de verschillende landschappen heen rijdt voel je je zo ontzettend klein. Overal waar je kijkt is uitgestrekte natuur en het houdt niet op. We zijn nu 10 nachten onderweg en hebben bijna 2000km door 4 staten gereden en nog steeds blijft het landschap ons verbazen en om ontzag vragen. Het is hier zo ruig, wild en anders dan we tot nu toe hebben gezien. Maar vooral het grootse aan alles is overweldigend en nu al vinden wij het hier vele malen mooier/leuker dan in Nieuw-Zeeland. We hebben in Nieuw-Zeeland fantastische dingen gezien en meegemaakt maar er bleef altijd iets knagen. Nu we hier zijn is voor ons in ieder geval duidelijk dat we niet gek zijn. Er is echt iets mis met Nieuw-Zeeland en waarschijnlijk ligt dat grotendeels aan de mensen daar. Maar goed genoeg over Nieuw-Zeeland we zijn nu in de USA!

Het eerste stuk van de rit ging door de woestijn en wat een aparte en hete ervaring. De 1e nacht hadden we wat moeite met het vinden van een camping aangezien we geen idee hadden hoe alles hier werkt. Uiteindelijk op een grote RV camping maar geparkeerd op een stuk gras voor de douches. Er was helemaal niemand meer die ons kon helpen en we waren erg moe. RV staat voor recreational vehicle en dan moet je denken aan omgebouwde vrachtwagens om in te kamperen. Het is onvoorstelbaar waar de Amerikanen mee rondtrekken hier. Op elke camping waar je komt zie je het vol staan met die bakbeesten. Ze kosten tonnen om aan te schaffen en verbruiken waarschijnlijk zoveel brandstof dat je niet eens wil weten hoeveel precies. Maar goed onze camping bleek alleen voor dat soort wagens te zijn en ons kleine wagentje hoorde er niet tussen. Iets waar we voortaan dus op moeten letten! De in onze ogen zeer grote auto wordt op de campings beschouwd als zeer klein en mag parkeren op tent plekken. Voor ons geweldig wat die plekken zijn veel goedkoper dan de RV plekken. Een mooie meevaller dus aangezien wij van te voren dachten op rv plekken te moeten staan! Overigens zijn alle tent plekken waar we tot nu toe hebben gestaan heel erg groot en heb je alle ruimte van de wereld. Minstens 3 tot 4x zoveel ruimte als in Nieuw-Zeeland. Na de 1e zeer hete nacht in de woestijn (’s ochtend om 09.00 was het al 32 graden) zijn we doorgereden richting de Grand Canyon. De volgende stop was in de plaats Williams vlakbij de Grand Canyon. Hier voor het eerst op een camping gestaan die ook was bedoeld voor onze wagen. Deze camping maakt deel uit van een keten waar wij waarschijnlijk heel veel bij gaan kamperen. De voorzieningen zijn perfect en erg schoon en je krijgt ontzettend veel ruimte voor je geld. We zijn hier 2 nachten gebleven om nog even wat laatste spullen te kunnen kopen in Flagstaff (nabijgelegen grotere plaats). In de Wal-Mart een koelkast, 2 pits kookstel, pannen en nog wat kleine dingen gehaald, zodat we ons konden redden in de Grand Canyon.

Na een rit van ongeveer 90km kwamen we aan bij de Grand Canyon. Wat je daar aantreft is bijna niet te beschrijven. Natuurlijk hebben we door de jaren heen foto’s gezien maar om daar nu zelf te staan is een waanzinnige ervaring. Met afstand de meest indrukwekkende plek waar wij ooit zijn geweest in ons leven. Ondanks de foto’s hadden we geen idee wat we nou precies zouden aantreffen. Als je dan uiteindelijk aan de rand van de Canyon staat blijft er niets over dan ontzag voor dit waanzinnige natuurwonder. Je kan meer dan 140km ver kijken op heldere dagen (die hebben we alleen maar gehad) en wij raden iedereen aan om hier ooit naar toe te gaan. Je moet dit namelijk met je eigen ogen zien. De foto’s die wij hebben gemaakt geven niet weer wat je voelt als je hier zelf staat. Het is zo overweldigend en niet te vergelijken met iets anders dat wij ooit hebben meegemaakt. De camping waar wij op stonden was geweldig. Midden in een groot bos waren honderden kampeer plaatsten maar op zo’n manier verdeeld dat je van niemand last had. ’s Ochtends had je het gevoel alsof je ergens lekker in het bos aan het wild kamperen was. De volgende ochtend meteen besloten om hier 4 nachten te blijven. Deze 5 dagen bestonden uit heerlijk wandelen langs de Canyon en ’s avonds ergens een mooi plekje aan de rand opzoeken om daar een maal te koken met onze portable kookset! Om vervolgens na de zonsondergang te genieten van een prachtige sterrenhemel. Het enige nadeel van deze plek zijn de grote hoeveelheid toeristen. Je bent natuurlijk wel bij 1 van de 7 natuurwonderen dus daar komen een aantal mensen op af. Gelukkig kan je die makkelijk ontlopen als je de voor de hand liggende plekken mijdt. Als je dat doet kun je de hele dag rondlopen zonder al te veel mensen tegen te komen.

Na 5 heerlijke dagen hebben wij onze tocht vervolgd richting Bryce Canyon in Utah. Bram had die naam op de kaart zien staan en herkende het ergens van. Op de camping hadden we natuurlijk geen internet dus we konden niets opzoeken. We zijn dus maar gewoon gaan rijden en dat heeft behoorlijk goed uitgepakt. De hele weg van de Grand Canyon naar Bryce Canyon is (het wordt voor de hand liggend inmiddels) helemaal geweldig. Je komt bijna niemand tegen en rijdt door prachtige landschappen. Van heftige rode bergen tot woestijnen, bossen en witte bergen. En allemaal zo groot en wijds dat we af en toe aan de kant van de weg stonden en het niet konden bevatten. Waarom je zo weinig hoort over dit land en zoveel over Nieuw-Zeeland is ons een raadsel. Van te voren hadden wij nooit verwacht zoveel moois hier in de USA aan te treffen. Het idee was om vrij snel via de westkust naar Vancouver te rijden om van Canada te gaan genieten. Maar zoals het er nu uitziet zijn we nog wel even in de USA bezig!

Na deze zeer mooie rit zijn wij neergestreken in Cannonville vlakbij Bryce Canyon. Dit alles ligt aan de Scenic Byway 12 wat geldt als een van de mooiste wegen van Amerika. Iets waar wij later achter kwamen op de camping maar wat wij zeker kunnen begrijpen. In dit gebied hebben wij verspreid over 2 dagen 2 prachtige wandelingen gemaakt. De 1e wandeling was in Red Canyon (al het gesteente is rood en roze) en in dit gebied hebben wij een berg beklommen. Het was er zo mooi dat we besloten om van het pad af te gaan en onze eigen route te maken. De rotsen hebben allemaal uitsteeksels, waardoor je vrij gemakkelijk omhoog kan klimmen. Op een gegeven moment wel wat moeilijke plekken tegen gekomen maar dat maakt het alleen maar spannender. De lastigste plek hebben we overwonnen door een trap te bouwen van stenen zodat we een richel konden pakken en ons omhoog konden trekken. Al met al een geweldige ervaring die een boel schrammen maar ook een hoop mooie foto’s heeft opgeleverd. Op de terugweg zijn we via een droge waterval bedding afgedaald. De dag erna hebben we een wandeling naar een waterval gemaakt in een ander gebied een km of 40 verderop. Ook hier weer ontzettend genoten van de geweldige natuur en het prachtige weer.

Sinds onze aankomst in de USA hebben we alleen nog maar super lekker weer gehad! Op dit moment zijn we onderweg naar Las Vegas om daar Bram’s verjaardag te gaan vieren. Geen idee wat we onderweg verder nog gaan tegenkomen maar als het zo door blijft gaan gaat het nog erg lang duren voor we de USA weer uit zijn!

Wat een geweldige resultaten voor het Nederlands elftal!! Helaas nog helemaal niets kunnen zien hier dus dat is ontzettend klote........... Waarschijnlijk kunnen wij in Vegas nog wel een wedstrijd meepakken!

 

Comments

1

ha lieve Gies en Bram,
leuk om te lezen dat jullie net zo genieten als peter en ik dat met de kinderen 2 jaar op dezelfde plekken hebben gedaan. wat een land he?
ik ben blij dat jullie nu begrijpen wat we daar zo heerlijk vonden!

veel plezier, liefs paulien

  plien Jul 2, 2008 4:19 AM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about USA

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.