Existing Member?

Een grote droom wordt werkelijkheid

Tien dagen 'honeymoonen' op Fiji

FIJI | Tuesday, 20 May 2008 | Views [3209]

Eindelijk Bounty island!

Eindelijk Bounty island!

http://www.flickr.com/bramgies <-- voor al onze panorama's

Inmiddels zijn wij al 8 dagen in Los Angeles en lijkt Fiji alweer een maand geleden. Gelukkig houden wij in een agenda bij wat we elke dag doen anders zouden we de helft alweer zijn vergeten! Eerst maar even terug in de tijd dus.....

Na aankomst op Nadi airport moesten we onze huurauto ophalen voordat we verder konden. Er was helaas een probleem rond de verzekering dus duurde het langer dan verwacht om de papieren in orde te maken. Na een uur konden we eindelijk op weg. De rit naar het resort was een 2 uur durende reis over de doorgaande weg om het eiland heen. Het was al 22.30 uur toen we weggingen waardoor de we hele reis weinig tot niets van de omgeving konden zien. Op de mooiste sterrenhemel tot nu toe na dan! Wel zagen we ontzettend veel mensen langs de weg lopen. Voor ons, als vakantiegangers naar rijke gebieden toe, was het wel even een schok. De weg zat vol met gigantische gaten, overal mensen langs de weg vragend om een lift en mensen die van alles en nog wat probeerden te verkopen. Onze eerste kennismaking met de 3e wereld....
Na een lange rit kwamen wij rond 00.30 aan in het resort waar wij gelukkig erg snel naar onze bure (houten huisje) werden gebracht.
Het was een werkelijk prachtig huisje, alles van hout en met natuurlijke kleuren. Wat ontzetten lekker om na 2 maanden in een busje te hebben gewoond, 9 nachten in een heel ruim, schoon en frisse bure te kunnen verblijven. Na een heerlijke nacht de volgende dag hoopvol de gordijnen open gedaan maar helaas was het grijs! En grijs zou het tot de laatste 2 dagen blijven. Met bijna constant regen en dat terwijl dit de droogste maand (3 regen dagen) op Fiji zou moeten zijn. De mensen van het resort vertelde ons dat dit erg uitzonderlijk was dus wij hebben ontzettend veel pech gehad! Gelukkig was onze bure geweldig en kon je erg lekker eten in het resort. Verder hebben we veel films op de laptop gekeken en lekker rustig aan gedaan.
De omgeving van het resort zag er uit zoals je zou verwachten. Een mooi strand met een heleboel palmbomen. Maar het zeewater was niet blauw en doorzichtig maar meer zoals wij het in Nederland ook kennen dus dat schoot ook niet echt op. O
ndanks de regen en het mindere water hebben we het wel geweldig gehad. De indrukken van Nieuw-Zeeland konden een plaats in ons hoofd krijgen zonder dat daar heel veel nieuwe bij kwamen. En daarnaast waren wij erg gelukkig met alle luxe om ons heen. Elke dag kwam er een vrouw langs die onze bure schoonmaakte en niet meer nadenken over het eten was ook erg prettig. We hebben heel veel gelezen en godzijdank hadden we allemaal films op onze laptop staan. Kortom… ondanks het slechte weer en de teleurstelling daarvan hebben we het geweldig gehad.
We hadden de auto gehuurd omdat we hadden verwacht veel te gaan touren, om het eiland te leren kennen, maar vanwege het slechte weer was het overal mistig. We zijn op een gegeven moment toch maar op weg gegaan, zo zonde van die auto die daar maar staat, en zijn beland in een van de grotere steden aan de zuidkust. We hadden absoluut geen idee wat we konden verwachten maar een stad vol met winkels zonder licht en slechte wegen, heel veel vuil en rare mensen langs de weg nam onze zin om dit nog een keer te doen vrij snel weg. We hebben wat rond gereden maar voelden ons zo verloren en anders dat we niet zijn uitgestapt.
We weten, het klinkt erg bekrompen en kleindenkend, maar het was zo anders dan we gewend zijn… we waren de enige blanke in een straal van 10 km. De mensen zagen er niet gevaarlijk uit en de sfeer leek prima maar toch voelde we ons niet fijn genoeg om de auto te parkeren en wat rond te lopen.
Onze laatste 2 dagen was het weer gelukkig meer zoals we hadden verwacht en hebben we nog wat van Fiji kunnen zien. Het eiland is ontzettend groen en vruchtbaar. Overal vruchtbomen en grasland waar koeien en paarden staan te grazen. Wat ook opviel was al het vee dat langs de weg stond. Mensen binden ze vast, zodat ze in de berm kunen grazen maar soms staan ze dan opeens midden op de weg, waardoor het rijden in bochtige stukken een spannende onderneming werd.

De laatste dag (veruit de mooiste) zijn we gaan snorkelen met mensen van het resort. We zijn met een speedboat naar een eiland een half uur uit de kust gegaan. Het water was er blauw en doorzichtig (20-30m zicht), het strand was wit en zacht… kortom het Fiji dat je in de reclames ziet en wat we min of meer hadden verwacht. De zon scheen ook bijna de hele tijd, waardoor je lang in het super warme water kon blijven zonder af te koelen. Dit was voor ons beiden de eerste keer in zo'n soort omgeving en het was fantastisch! Overal de meest kleurige visjes, koraal dat zo uit een Jacques Cousteau film is geknipt en perfect zicht overal naar toe. Op de boot een lekkere lunch gehad en daarna weer zo snel mogelijk het water in. Dit is iets dat we zeker nog vaker gaan doen, fantastisch!!
De volgende ochtend zijn we om 07.00 uur vertrokken om aan de langste reisdag tot nu toe te beginnen.

Om 11.30 vertrok onze vlucht van Nadi naar Auckland. Vervolgens op Auckland na 5 uur wachten om 18.30 richting LA gevlogen. Na 25 zeer lange uren gebroken op LAX aangekomen waar Jane (vriendin van Giselinde's moeder) ons kwam ophalen.
Onze eerste indrukken van de USA zijn ontzettend goed. Wij hebben inmiddels een heleboel gezien en hebben het hier geweldig. Waanzinnig weer en alles is 10x leuker dan we hadden verwacht. We logeren bij ontzettend aardige mensen (Jane en haar man Mark) en hebben een geweldige tijd hier. Zodra we onze auto hebben gevonden en we weer echt op weg zijn komt de eerste blog update over de USA. Maar voor het eerste sinds ons vertrek hebben wij een plek gevonden waar we wel zouden kunnen wonen.....

 
 

 

Travel Answers about Fiji

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.