Existing Member?

Potovanje k sebi - Jurney to inner truth

RIO NOVO

BRAZIL | Thursday, 5 July 2007 | Views [1067]

Centro.

Centro.

Glavni tehnoloski in socialni razvoj v Braziliji je Rio obsel. Mesto ima zelo dobro zasnovan mestni metro, ki pa je le zacetek tistega, kar bi rabilo. Nekaj poslovnih stavb odraza lovljenje zamujenega, kar omogoca neizmerno bogastvo turisticnega gospodarstva ki upravlja s trzno znamko Ria kot ultraekskluzivno svetovno destinacijo, ki Rio drzi pri zivljenju. Vecino resnicenga gospodarskega, tehnoloskega in socialnega razvoja Brazilije pa zene v ravnico polozeno gospodarstvo 12 milijonskega Sao Paola.

Rio je v primerjavi s Sao Paolom kot najstarejsa prestolonaslednica, ki je v visokih letih neporocena in brez otrok izgubila pravico do nasledstva. Prestol je morala prepustiti njeni najmlajsi sestri Brasilija, zezlo in jabolko pa najmlajsemu bratu Paolu.

Podzavest prebivalcev Ria zato zivi v zlatih starih casih. Carioce surfajo na zgodovinski slavi in cudoviti naravi najlepsega mesta na svetu.

Mesto neminovno ohranja melos preteklosti. Ko hodis po ulicak vdihujes predvsem ta neviden cas Ria kot imerialne prestolnice. Lokali, ulice, javne stavbe in prostori so za sodoben okus nekoliko dekadentni, seveda pa mnogo ljudi v tem vidi njegovo najvecjo privlacnost in prednost. Ta utrip Ria skriva zelo mocno prisotnost pricakovanja boljsega oz. starega, ki je ze minilo, slave, upanja in vere v obljubljene case, stare ki jih ni vec, ali nove ki se prihajajo.

Melos je zacel nastajati po osamosvojitvi Brazilije in ustanovitvi republike, ko je Rio izgubilo polozaj imperialne prestolnice. Zagon mu je dal hiter razvoj v tridesetih letih preteklega stoletja, ko so se v mestu dogajali prvi vecji razvojni projekti.

Poosebljanje tega duha je najvecji artnoveau kip na svetu - spomenik Kristusa odresenika, ki klice stare/nove case za cel svet oz. favele - mesta najrevnejsih prebivalcev, ki ga obkrozajo.

Tags: People

 

 

Travel Answers about Brazil

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.