Existing Member?

Potovanje k sebi - Jurney to inner truth

STARO MESTNO JEDRO - OSTANKI PORTUGALSKEGA IMPERIJA

BRAZIL | Thursday, 5 July 2007 | Views [1056]

BAIA DE GUANABARA

Kjer danes lezi mesto, je bil velikanski zaliv Baie de Guanabara porascen z Atantskim pragozdom. Danes je mesto velikanski pragozd pozrlo, ostal je le predel mestnega gozda - Floresta de Tijuca. Rio je najbolj znano brazilsko mesto na svetu in drugo najvecje v Braziliji. Predel Copacabane kjer zacasno bivam, ima najvecjo gostoto naseljenosti na kvadratni meter v celi Juzni Ameriki. Onesnazenost je temu primerna. Kadar vreme zmanjsa vetrove iz Atlantika, se prebivalci zacnejo dusiti v rumenih mestnih plinih.

Rio de Janeiro so ustanovili Portugalci. Kmalu po okupaciji levjega deleza juznoameriskega kontinenta, je Brazilsko Portugalski imperij prenesel prestolnico Brazilije iz afriskih suznjev polnega San Salvadorja na Severo Vzhodu Brazilije v Bahii, v severni Rio de Janeiro. Casi imperializma so kmalu minili in Brazilci so sredi kontinenta ustanovili Brasilijo.

GLAVNO MESTO IMPERIJA - RIO VELHO

Rio de Janeiro ima se vedno nekaj ulic, ki lezernega popotnika in prebivalce spominjajo na njegov izvor.

Predel Centro, kjer se nahaja mestno sredisce, ima ohranjenih nekaj lupin starega imperialnega mestnega jedra. Dobro oko vidi stavbe, ki odrazajo zaspane case krutih Evropskih osvajanj divje notranjosti novega sveta. Tukaj se lahko zavoha korenine neusmiljenega iztrebljanja indijanskih plemen, trgovine s suznji, casov zlate mrzlice, casov mrzlice iskanja diamantov in dragih kamenjev, casov trgovanja sladkornim trsom, kavo in drugimi naravnimi bogastvi.

RIO

Tags: Culture

 

 

Travel Answers about Brazil

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.