Existing Member?

Grga Pitic: "I think this is the beginning of a beautiful friendship." Nambawan!

Perth to Melbourne

Little red tongues, Fitzgerald NP, WA

AUSTRALIA | Friday, 3 October 2014 | Views [46] | Comments [1]

Little red tongues, Fitzgerald NP, WA

Comments

1

Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 20 maart), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 29 mei). Het is een Christelijk feest dat in feite de oprichting van de eerste Christelijke gemeenschap viert.
Vlammende tongen
In de Dagen na Jezus' dood kwamen zijn apostelen en volgelingen bijeen om te beslissen wat zij verder moesten doen. In Handelingen 2:1-41 (uit het Nieuwe Testament) wordt vervolgens verteld hoe boven de hoofden van de apostelen vlammende tongen verschenen en hoe zij allen in vreemde talen begonnen te spreken. Van hier uit zijn de apostelen het Evangelie gaan verspreiden over de wereld.

Petrus, één van Jezus' volgelingen, doet dan voor een grote groep mensen een toespraak. Daarin vertelt hij hoe Jezus terug zal keren naar de aarde om de bevolking te vergeven van hun zonden. Daarvoor moeten zij zich wel eerst laten dopen, en zo ontstond een grote massa-doop van zo'n 3000 aanwezigen.

Vrije dag
Deze gebeurtenis(sen) worden in de Christelijke religie gevierd als de oprichting van de kerk. Petrus werd daarbij de eerste paus. Het verhaal kennen echter weinig mensen nu nog, en we zijn vooral gelukkig met de extra vrije dag die we nu krijgen.

  Gereformeerd Nov 3, 2014 9:33 AM

Add your comments

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image.
Comments identified as spam will be deleted.< previous
96 of 234
next >

Photo Galleries

Where I've been

My trip journals