Existing Member?

Pakkasta paossa

Amorin kujeita...

INDONESIA | Wednesday, 12 July 2006 | Views [512]

4.- 11.7.2006 Kuta beach, Bali, Indonesia

 

Rannalta löysin hieman krapulaisen ja väsyneen, mutta onnellisen hengenpelastajan. Lähdimme mereen kokeilemaan miten onnistuu tandem bodyboardaus... Ei, se ei onnistu, mutta hauskaa oli. Aika Maden kanssa tuntui kuluvan aivan mielettömän nopeasti ja ei aikaakaan kun kello näytti taas kahta yöllä. Minulla oli vakaa aikomus lähteä Gili-saarille jonne Suvi ja Heikkikin olivat menneet, mutta päivät surffaten ja hengenpelastajien kanssa rannalla hullutellen ja illat Maden kanssa tuntuivat olevan parasta mitä voi olla. Made kertoili paljon tarinoita Balista, Hinduista, elämästä Indonesiassa... Opin myös miksi Madella on aina kukkia korvien takana ja riisiä päässä. Made otti minut mukaansa ystävänsä hääjuhliin. Upea kokemus päästä niin sisälle täysin toisenlaiseen kauniiseen kulttuuriin. Olisi taas länsimaisilla ihmisillä paljon opittavaa kuinka välitetään lähimmäisistä. Made vei minut myöskin kotiinsa ja esitteli suvulle. Mukava perhe, hymyilevät paljon ja lähes satavuotias mummukin tuli tervehtimään kaukaista muukalaista. Maden isä on kylän opettaja ja kalastaja. Tiesi tarkalleen missä pieni maa nimeltä Suomi sijaitsee, mitkä ovat naapurivaltioita ja tiesipä vielä suomalaisten hyvästä sosiaalituestakin. Siskon vajaan vuoden ikäinen tytär ihastui minuun ja halusi kokoajan kömpiä syliin tai tanssia minulle.

Balilaiset talot ovat enemminkin pihoja joilla on monta koroketta joilla seisoo talo jossa on aina huone tai pari. Koko suku asuu samalla pihalla ja pihalta myöskin löytyy aina temppeli, Maden talosta kolme.

Yhtenä päivänä mopoilimme Uluwatuun katsomaan mielettömän upeaa temppeliä joka on rakennettu korkealle jyrkänteelle, ja alla aallot iskee kivikkoiseen seinämään. Myöskin tätä temppeliä asuttivat apinat. Syötimme niille hedelmiä.

Päivät kuluivat ja aloimme miettiä mistä saamme lisäaikaa olla yhdessä. Päätimme että Made lähtee mukaan Malesiaan. Järjestimme läksiäiset rannalla kaikille ihanille hullun hauskoille rantavahdeille ja ystäville. Viimeinen auringonlasku Kutalla oli mahtava ja vuoret Javalla piirtyivät horisonttiin taivaanrannassa. Suvi ja Heikki olivat myös mukana eivätkä enää laisinkaan ihmetelleet miksen ollut lähtenyt Gileille.

Tags: Friends

About surfinns


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Indonesia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.