Existing Member?

Rune Thorsen

San Juan

COSTA RICA | Saturday, 5 April 2008 | Views [351] | Comments [1]

Begynner aa akklimatisere meg.  Etter den lange reisedagen med aircondition neste hele tiden saa har jeg saavidt klart aa holde forkjoelelsen unna med overdose av vann og vitaminer.  Sliter litt med aa faa i meg maten jeg trenger, men klarer aa dytte i meg multivitaminene.  Har jo levd paa Protein bars, men har gaatt tom for de naa.

Har faatt bytta hostel saa standarden har blitt litt bedre.  Fler engelsk-spraaklige her.  Kjenner spansken kommer sakte frem, men er jo hovedsaklig ting jeg allerede har glemt fire-fem ganger...  Kjoepte meg ny ordbok idag, litt irriterende siden jeg har minst fire liggende hjemme.  Hadde jo tenkt aa ta med en, siden Miami er halvt spansk, men til gjengjeld saa har jeg tatt med meg en hel masse jeg ikke trenger.  ;)

2 millioner mennesker i byen her.  Noe mer enn jeg forventet, men det betyr ogsaa fler veier jeg kan tusle rundt paa.  Lyser jo turist av meg, men faar igrunn gaa i fred.  Toer ikke proeve etter at sola har gaatt ned.  :)  Er vel ikke saa ille bare man tar forhaandsregler, men saa langt saa har jeg lite behov for aa tusle gatelangs om kvelden.  Blir plutselig lite aa finne paa naar man slutter aa drikke...  Regnet faktisk med at jeg ville begynne igjen etter aa vaere i ett saant miljoe lenge nok, men bryr meg ikke engang.  Blir bare saa himla mye tid til overs hvor jeg ikke har saa mye annet aa gjoere enn aa lese...  Lei av aa hele tiden bli kjent med nye fjes.

Blir nok en tur til stranda snart tenker jeg, er visstnok paradis for surfere.  Gjorde jo hederlige forsoek i Australia og New Zealand.  :)  Er bare litt tiltak aa komme igang, regner med at jeg trenger en uke bare for aa faa igang de musklene jeg trenger for aa komme paa brettet.  Jeg har bra balanse, men naar man blir saa sliten i overkroppen saa er det vanskelig bare aa staa oppreist.  Men det er jo fysisk fostring, saa burde jo passe meg perfekt.  ;)  Haaper bare det er varmt i vannet.  Alle sier det er det, men de har jo ikke min vikingkropp...

Tar ting som de kommer jeg.  Har proevd 'restauranten' her, men de har lagt den i bakgaarden saa det er jo nesten like langt aa gaa som til naermeste plass utenfor...ikke det at det er langt, men litt av poenget er jo at jeg har lettere for aa spise naar jeg fysisk har det tilstede (i trynet)...  Bananer er latterlig billig forresten, noe som igrunn er basis i min overlevelses-strategi bare jeg klarer aa kjoepe de.  Litt over èn krone kiloen.  :)  Gaar mange bananer paa en kilo.  Banan er visstnok eneste frukten man kan overleve paa.  Ingen som har sagt hvor mange man maa spise riktignok.  Men potassium er viktig saa jeg spiser bananer ved hver anledning.  Bare synd de tar mye plass og ikke holder lenge.  Ingen som har sagt hva potassium er for heller forresten men jeg tar ingen sjangser.  ;)

Comments

1

Potassium, eller kalium som vi kaller d på norsk, har stor betydning for kroppens syrebalanse. Kalium hjelper til med å regulere vannbalansen og hjerterytmen. Bidrar til å fjerne avfallsstoffer, og hjelper til med å redusere høyt blodtrykk.

Finnes naturlig i: Frukt, bær, nøtter og grønnsaker.
Anbefalt daglig inntak: 3000 mg

Lykke til m surfingen, og se opp for maneter og haier.. hehe Aner ikke om d finnes i de strøkene du har tenkt å dyppe kroppen, men.. Eddik er visst effektivt mot "manet-brannsår" har vi lest i nyhetene her de siste dagene. Var en jente som døde av d i Thailand for noen dager siden. Men d har du kanskje lest selv oxo? :)

  Liv Apr 5, 2008 11:48 PM

About rune_thorsen


Follow Me

Where I've been

My trip journals



 

 

Travel Answers about Costa Rica

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.