Existing Member?

china 2009

xi`an 6 en 7 juni

CHINA | Saturday, 6 June 2009 | Views [696]

bronzen wagen op schaal Xian

bronzen wagen op schaal Xian

Zaterdagochtend moesten we al heel vroeg op om naar Xi`an te vliegen. We werden daar weer door een gids en chaufeur opgewacht

vaak een noodzakelijk kwaad want vliegvelden liggen nogal ver weg van de stad en een gids erbij is handig omdat je als een soort analfabeet rondloopt tussen borden met onbegrijpelijke symbolen en de meeste mensen (zelfs in de hotels...) vaak geen engels spreken.

Na ingecheckt te hebben in het Bell Tower hotel, (kamer met uitzicht op de toren, kijk maar bij de foto`s in de photogallery aan de rechterkant van de pagina)gingen we naar de oude stadsmuur. Een oude vestingmuur met een omtrek van 12 km en diverse verdedigingstorens. Dit was de zgn binnenmuur er was ooit een buitenmuur maar die is verloren gegaan. Xian was ooit een keizerlijke stad in de eerste Qin periode en een belangrijk punt in de zijderoute en moet ooit een van de grootste steden ter wereld zijn geweest met eeen mengeling van culturen. We bezochten ook de grote ``wild goose`` pagode en het Saanxi museum die een indrukwekkende bronscollectie heeft. Deze regio werd al zeer vroeg bewoond en in de buurt zijn meerdere restanten van 7000 jaar oude dorpjes gevonden en het wemelt van de `heuvels`` die tombes blijken te zijn. s` Avonds hadden we een dumpling diner met een show die muziek en dans uit de Tang dynastie toonde. Ons hotel zat echt supercentraal want toen we terugkwamen konden we nog lekker de nachtmarkt inlopen in de moslim buurt achter de ``drum tower`` Chinese moslims zij kennelijk niet zo streng van leer want lang niet alle vrouwe n lipen met doeken om en zwarte gewaden/ burka`s kwamen we ook niet tegen het was er gezellig druk en er werd echt van alles verkocht.  De volgend ochtend begonnen we met een bezoek aan een opgraving van een dorpje van een 6000 jaar oud, niet erg veel te zien behanlve wat contouren in de grond waar ooit de hutjes/huisjes hadden gestaan. Vervolgens werden we bij een staatsfabriek gebracht waar copien van de terracotta soldaten werden gemaakt en zeer duur verkocht dus we waren blij dat we die al op de nachtmarkt hadden ingeslagen. Eindelijk gingen we dan naar het terracotta leger. De grootste collectie staat in pit nr 2 een opgraving die overdekt wordt door een enorme hal (denk veemarkthal utrecht/den bosch). 720.000 mensen hebben 2200 jaar geleden gewerkt aan het megalomane project van keizer Qin. Toen de keizer die het leger had laten maken begraven was heeft en vijandelijke generaal een groot deel van de terracottafiguren verwoest en de ruimtes in de fik gestoken. Alle figuren die je ``compleet``ziet zijn dan ook gerestaureerd en er liggen nog vele vele brokstukken. Er wordt momenteel niet veel verder gegraven omdat de figuren die van oorsprong helemaal geverfd waren hun kleur verliezen zodra ze uit de grond komen en men zoekt nog een manier omdat te voorkomen. Een apart museum was gebouwd om 2 bronzen wagens met paarden te showen die inderdaad prachtig zijn.

An het eind van de middag vlogen we weer naar Beijing, terug naar ons knusse courtyard hotelletje vanwaar de de avondmarkt op konden lopen. Weer heel anders dan in Xian, hier kon je spiesjes kopen met: levende schorpioentjes, zeepaardjes, zeesterren, kakkerlakken etc. Heb niemand iets van die dingen zien eten en wij hadden ook geen behoefte het uit te proberen, fotograferen was genoeg. (kijk maar in de gallery)

About marikajanwillem

budha hangzhou

Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about China

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.