Existing Member?

Daneabroad Dette er en personlig rejse blog, hvor jeg vil dele historier fra mine rejser.

3 misforståelser jeg alt for ofte hører

CANADA | Wednesday, 22 February 2017 | Views [367]

Det er dyrt at rejse

Jeg hører ofte rygter om, at jeg må have en stor gæld i og med at jeg nu har rejst jorden rundt i 2 år. Faktum er, at jeg sparer penge ved at rejse rundt. 

Danmark er et af verdens dyreste lande at bo i. 20.000 kroner udbetalt rækker ikke super langt i Danmark, men i Spanien, Canada eller Mexico rækker de altså meget langt. 

Hvis hvad du forbinder med rejse er at tage en uge til syden, så er en af BravoTours billige rejser nok den billigste løsning for dig. Men til sammen pris vil du som regel kunne bo en hel måned i næsten hvilket som helst land i verden. 

Jeg har f.eks. boet på Mallorca. Her havde jeg en indkomst på 1.200 euro/måned, svarende til ca. 9-10.000 kroner/måneden. Dette var nok til at min kone og jeg kunne bo i en fin lejlighed med pool, jeg kunne leje en scooter en hel måned og til at vi kunne spise ude 2-3 gange i ugen. 

De danskere der tager på ferie på Mallorca bruger ofte 10.000 kroner pr. person for en enkelt uge. 

Forskellen ligger i, at turister bor på hotel, spiser ude 3-4 gange om dagen, skal se alle seværdighederne/turist-fælderne og shoppe alt de kommer i nærheden af. Det koster selvsagt mange penge. 

Selvom du er villig til at bo i en møbleret lejlighed, hvor du evt. selv kan lave mad, så vil to uger i sådan en lejlighed ofte koste mere end en hel måned i samme lejlighed. Udlejerne har nemlig svært ved at booke dem helt ud, så når du ønsker at tage deres lejlighed for en hel måned som minimum, så er de villige til at give gode rabatter. 

Vores gennemsnitlige udgifter løber op i ca. 15.000 kroner/måneden inkl. fly, transport, lejlighed, forsikring, mad og 5-8 ugentlige restaurant besøg. 

Det er farligt at rejse

Nej… Nyhederne får det til at se ud som om, verden er et farligt sted. De viser kun eksplosioner, kidnapninger, voldtægter og terrorisme, for det er hvad der får folk som dig til at sætte dig og se tv. Hvis de ikke viste skræklige nyheder ville du ikke se nyheder og dermed vil de ikke kunne tjene penge på deres reklamer. 

Jo, jeg er blevet forfulgt på St. Lucia i Caribien og jeg har set en mand blive stukket ned foran mit soveværelsesvindue i Canada. Men jeg har også været på besøg i København da der var terror angreb i byen.

Generelt set er Danmark det sted, hvor både min kone og jeg har følt os mindst sikre. Det på trods af at vi har boet der hele vores liv. 

Selvfølgelig skal du tage dine forholdsregler når du rejser, men det gør du også i Danmark. Brug din sunde fornuft og du vil opdage en verden der er meget mere sikker end Danmark.

Jeg kan ikke rejse - Der er for meget der binder mig

Bullshit…  

Det er udelukkende en undskyldning du fortæller dig selv. 

Faktum er, at vi alle er i stand til at give afkald på alle vores ejendele, sige farvel til familien og rejse ud i verden. Du kan endda tage dine børn med dig. De børn jeg har mødt, som har rejst rundt med deres forældre, er væsenlig smartere end de børn jeg har mødt i den danske folkeskole. 

Har du økonomiske problemer, så tænk på at du selv har sat dig i dem og du er selv ansvarlig for at komme op af dem igen. Selvfølgelig kan det lade sig gøre, hvis du er villig til at ofre, hvad det koster.  

Hvis dit job ikke muliggøre at du kan rejse rundt, så tillær dig nogle nye evner som du kan bruge til at arbejde online. 

Vi har alle muligheden for at give afkald på alt og rejse ud. Spørgsmålet er, hvorvidt du er villig til at gøres hvad der kræves og det er ikke nødvendigvis let. Hvis du ikke er villig til at ofre bil, hus, jobsikkerhed og hund, så stå i det mindste ved det. Der er ikke noget galt i at have de ting. Men kom ikke med en dum undskyldning om, at verden er uretfærdig fordi du ikke har mulighed for at rejse, for det har du! 

 

 

About langholz


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Canada

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.