Existing Member?

Faces in Places Traveling as the Uni of Life

Honk Kong baby!

HONG KONG | Sunday, 2 September 2007 | Views [966]

Hi peeps!

Even snel een berichtje dat ik ben aangekomen in Hong Kong en er ondertussen weer bloed door m'n benen stroomt. :) Fijn is dat, dat als er last-minute vertraging optreedt bij een vlucht, je het vliegtuig niet meer mag verlaten; +3 uur opgevouwen zitten.

Bij aankomt kwam de dag in HK net op gang en had ik dus nog een hele dag om in een soort van surealistische roes door de stad te slenteren. Wat me ten eerste opviel is dat 't hier behoorlijk schoon is vergeleken met andere grote steden die ik in China gezien heb. Er ligt nauwelijks vuil op straat en er komen geen zwarte dieselwolken uit de auto's, wat rondlopen door de stad een plezierige aangelegenheid maakt. Ogen tekort natuurlijk, en bij iedere kruidenier verbaas ik me wel weer over iets wat ik nooit eetbaar had geacht, maar blijkbaar wel is.. ;)

'sAvonds met een duitser uit 't hostel wat gaan eten in Kowloon (het vaste land van HK, ik zit op HK island). Daarna langs de torenhoge, bizar luxe hotels en winkels naar de boulevard gelopen om vervolgens een prachtig uitzicht over de baai en HK te krijgen. Maar chinezen zijn chinezen niet als 't allemaal niet net een tikkeltje .. mjjaa. 'apart' is; muziek ging aan en vervolgens aanschouwde ik een laser/lichtshow getimed op de muziek met de skyline als decor. Haha, wat bizar.. de stad leek wel een VU-meter. Ik heb 't hier dus serieus over neon en lampen OP de skycrapers die de show maakte. Filmpje volgt binnenkort ;)

Daarna moe naar 't hostel gegaan, maar daar aangekomen werd dat al snel biertjes drinken met andere reizigers in de stad. Kortom, vermaak alom.

Hoop dat alles goed is back home!

Chao

Tags: Sightseeing

 
 

 

Travel Answers about Hong Kong

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.