Existing Member?

¡Bienvenido! Een half jaar in Barcelona! Studeren, avonturen beleven en natuurlijk genieten! Lees hier al mijn belevenissen en geniet mee =)

Rainy Days en Groene Plekjes

SPAIN | Thursday, 10 July 2008 | Views [1756] | Comments [4]



wow, wat gaat zo'n half jaartje in Barcelona toch snel!
Sorry dat ik niet meer zo vaak geschreven heb, heb nu dus een hoop te vertellen...

Elisava

Studeren zit er op. Ik heb alles voor school ingeleverd en examens gehad, dus nu ben ik klaar op Elisava!
als je mijn werk wilt zien moet je even de vorige posts bekijken.

Rainy days

Ik heb tussendoor ook weer visite gehad, en dat betekend weer lekker toeristisch doen en nieuwe dingen ontdekken, zoals wat te doen in Barcelona als het regent?

Dat het zoveel regende in barcelona was natuurlijk heel goed voor barcelona, want er zijn vorige maand zelfs restricties opgelegd voor watergebruik vanwege het watertekort. En de stad barcelona werd magisch mooi als het regende. vind ik dan. ik weet ook niet precies waarom, maar de stad is gewoon anders als het regent. Natuurlijk is de stad op zn mooist als de zon schijnt, als het bewolkt is is het al een stuk minder, maar als het regent krijgt het zo'n andere sfeer. = ) ok, de regen is niet zo fijn als je visite hebt, maar kijk eens naar de foto's die ik op zo'n regen dag heb genomen... is toch ook wel mooi?



eind mei kwam Beatrijs voor een weekendje op bezoek en ook dat weekend was het regenachtig. Dus zijn we een museum ingedoken (het CCCB waar allerlei culturele activiteiten worden georganiseerd, ook concerten en waar je ook heel lekker kan lunchen), en hebben we het knusse lunch-tentje Buenas Migas ontdekt, waar ze allerlei lekkere foccacia's hebben en lekkere taartjes, zoals oma's taart, carrot cake, chocolade cake, flapjack en nog veel meer lekkers.

Buenas Migas en Beatrijs in het park

Eixample

Ook toen papa en mama me op kwamen zoeken was het niet heel zonnig. Met hen heb ik een deel van barcelona bezocht waar ik eigenlijk niet zo vaak meer kom. We zijn op de Bus Turístic gestapt (tja, moet je toch een keer gedaan hebben...) en hebben de noorderroute genomen die onder andere langs Eixample, Sagrada Familia, Gracia en Les Corts (Camp Nou) gaat.

Sagrada Familia en papa en mama voor Palau Nacional


Eixample, wat Catalaans is voor Uitbreiding, is de dichtsbevolkte wijk van Barcelona. De wijk is volledig opgebouwd als een raster met achthoekige huizenblokken. En hierbij moet ik meteen de vraag van Beatrijs beantwoorden waarop ik nu wel het antwoord weet; waarom zijn de huizenblokken achthoekig? De architect Ildefons Cerdà heeft het zo ontworpen zodat er op de kruispunten meer overzicht is. Eigenlijk heel logisch dus. In de eerste maand dat ik hier was, woonde ik in een van die blokken, en ik verdwaalde er elke keer, omdat iedere straat er hetzelfde uitziet...

Op de foto (van internet geplukt) kun je goed die blokken zien. De straat die al die blokken schuin doorsnijd is Avinguda Diagonal (loopt diagonaal door Barcelona tot aan de zee). De Sagrada Familia is op de foto omcirkeld, en ook wel leuk om te zien is dat linksonderin je een stukje van de kleine straatjes van de wijk Gracia kan zien (wat vroeger een apart dorpje was). Rechts op de foto begint het oude centrum van barcelona.

Groen in de stad

Het oorspronkelijke idee van de architect was dat tussen de achthoekige blokken huizen veel ruimte was voor groen. In de loop van de jaren zijn deze groene binnenplaatsen opgevuld met parkeerplaatsen, opslagruimtes, etc. Om deze eilanden in de stad terug te krijgen, begon de gemeente in 1996 met het project ProEixample. Tegenwoordig zijn er al 40 groene eilanden in Eixample gecreeërd. Eind 2010 zulllen er in totaal 50 zijn, waar bewoners en iedereen die er toevallig langsloopt even rustig kan genieten in het eilandje zonder de drukte van de stad.

Maar de beste plekjes om te ontsnappen aan de drukte van de stad zijn toch wel de stadsparken Ciutadella ('s avonds lekker picknicken of een kerstdiner houden), de parken van Montjuic en mijn nieuwe favoriet is Parc del Laberinto in Horta. Boven op een berg ligt dit eeuwenoude park, het is er zo groen en het ruikt er zo lekker en het is zo rustig (geen toerist te zien :) ) én er is een labirint!

Toverberg

Maar ook de toverberg Montjuic had weer wat verassingen voor me! Met papa en mama heb ik het Joan Miró museum bezocht. jammergenoeg was er geen tijdelijke expositie, want die schijnen altijd heel interessant te zijn. Maar wat ik eigenlijk veel leuker vond is CaixaForum. De oude textielfabriek Casaramona is opgekocht door de Catelaanse bank La Caixa.

Het gebouw is heel mooi gerenoveerd en wordt nu als tentoonstellingsruimte gebruikt. maar er zijn ook andere culturele activiteiten zoals workshops enzo en het wordt allemaal bekostigd door de bank, dus gratis kunst kijken :)
La Caixa is trouwens ook de eigenaar van CosmoCaixa, waar het science museum in zit.
én afgelopen zaterdag was het Montjuic de Nit! heel barcelona was op Montjuic te vinden voor feestjes, activiteiten en alle musea waar je gratis naar binnen mocht. Dus om weer maar iets nieuws te ontdekken op Montjuic ben ik naar Poble Espanol geweest. Poble Espanol is een klein dorpje waar allemaal huizen en pleinen van verschillende architectonische stijlen zijn nagebouwd, uit de verschillende provincies van spanje. Je zou bijna zeggen dat je de rest van spanje dan niet meer hoeft te zien, omdat je een beetje van alle provincies in dat kleine dorpje kan zien.

Maar dat is natuurlijk onzin :P dus toen arjen me voor een weekje (yep een heeele week samen :) ) kwam opzoeken, hebben we een autootje gehuurd en zijn we langs de costa brava gaan rijden. Maar dat ga ik in mn volgende blog vertellen. :P

tot dan!

Beso, Celine


Catelaanse dans op Placa Nova | al mn visite gaat mee

 sushi eten

wandelen door de straatjes van Barcelona. dit is vlakbij mijn huis

Comments

1

hej sis,

nog paar nachtjes en dan kom ik je ook gezellig opzoeken!! heb je nog plekjes in Barcelona die je nog niet gezien heb, denk je??
ik neem mn bikini, zonnebril en zonnebrand, meer heb ik niet nodig toch?? ;):)
Tot zondag!!!

Dikke kus

  Emilie Jul 10, 2008 5:29 PM

2

Heee Celine,

Leuk je verhaaltjes te lezen en als het goed is, is je zus er nu? Leuk! Geniet er nog maar even van!

Dikke KUS!

  Desiree Jul 14, 2008 7:02 PM

3

Heee,

Leuk om te lezen! Ga je eigenlijk mee op de korte clubvakantie naar huisje van kats oma? in de week na de owee?

XX Merel

  Merel P Jul 15, 2008 6:18 AM

4

Dag Celine,

Ik kwam toevallig op je blog terecht omdat ik volgend jaar ook op Erasmus kan naar Elisiva. Wat ik er al over heb gelezen spreekt me heel erg aan, aan iemand die daar zit kan er waarschijnlijk beter over vertellen :)
Ik had een paar practische vragen, zoals de taal waarin de lessen gegeven worden? In het spaans, het catalaans?
Als je tijd hebt, laat je me dan iets weten?
Groeten!

ps: ik had net door dat ik op een van je allereerste blogs zat: daar zul je dit berichtje ook terugvinden :)

  eva Mar 10, 2009 4:19 AM

 

 

Travel Answers about Spain

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.