Existing Member?

Asia

Cameron Highlands

MALAYSIA | Monday, 7 April 2014 | Views [194]

Velankommet til Fathers Guesthouse kunne jeg så slappe lidt af i deres store loungesofaer med complementary kaffe og Highlands egen BOH te. (Best of Highlands) Her fik jeg sludret lidt med en Hollandsk pige, der varmt kunne anbefale et trek til "The Mossy forest" hvor man også kom op på Camerons højest beliggende bjerg og en tur forbi den største teplantage i Cameron som, you guessed it, var BOH. 

Så mig ind og booke den tur. Igen ville maven have mad, så mig ned til byen, små 2 min væk. Her fandt jeg en meget lokal restaurant (I mangel på gadekøkkener). Her skulle jeg, ud over 2 nye retter, selvfølgelig have en jordbærshake, siden de er så kendte for skidtet. Jordbærene var, SÅ GODE!! Det var en eksplosion af jordbærsmag, så lækkert! Nå ja, maden var også kanon, men nu var det jordbærene i denne sammenhæng der overskyggede alt!

Den aften var det tidligt i seng, for trekket startede kl 7 om morgenen. Vi var en gruppe på 8 med en lokal guide. Her faldt jeg godt i hak med en Hollandsk fyr fra Amsterdam. Udsigten fra bjerget var sindsygt flot... desværre var der en del lavhængende skyer, så vi kunne ikke se så langt ud over bjergene. Trekket igennem "The mossy forest" Mosskoven var flot, og guide var vildt god til at påpege de mindste ting han lige spottede. Han viste hvad der kunne spises, giftige og kødædene planter og en masse frugter og bær som vi kunne smage, som har været grundsmag til forskellige ting i vores husholdning. F.eks. et blåt bær der smagte af tandpasta.

Teplantagen var så scenisk som man kunne forestille sig. Guiden sagde "Hvis man ikke kan tage et flot billed med den udsigt, så burde man nok ikke eje et kamera" Det var vildt flot, og han fortalte en masse om te. F.eks. vidste i, at grøn te, sort te og kinesisk te alt sammen kommer fra den samme plante, det er processen der afgører hvilken type man vil have. Random, men fedt. Derudover så vi processen på plantagegården  til sort te. Vi blev kørt lidt rundt i Cameron derefter og fik en masse viden om stedet, hvorefter vi blev smidt af i en nærliggende by, for at hike ud til en jordbærplantage, og derfra tilbage til Fathers Guesthouse. Harbart, den hollandske gut og mig ville dog først have en bid mad. Vi gik lidt rundt i byen og læste menuer, til jeg pludselig spottede et par der også boede paa vandrehjemmet som havde gang i det samme. Så kom den geniale ide til mig, vi skal da prøve en "Steamboat" nu vi er fire personer. Lad mig forklare; I Danmark har vi Racletten, mens i Malaysia har man en steamboat. Princippet er; Man får en gasdreven "båd" på midten af bordet, hvor man kan vælge mellem 1, 2 eller 4 former for fond som man kan koge sin mad i. Jo flere man er, jo mere mad får man, og jo billigere er det :-D Så Vi valgte 2 slags fond, og fik bordet fyldt med grøntsager, svampe, forskellige former for fisk/okse/svine/fårekød og tofu, og selvfølgelig en masse nudler. Vi kokkererede i 1½ time :D Heldigt for os startede vi ikke på hiket, for mit under maden kom der det vildeste regnvejr, der var så kraftigt, at man hurtig så hvor dårlig tilstand alle bygninger i byen var. Fordi pludselig blev der panik med spande og mobber overalt vi kunne se fra vores bord. Heldigvis sad vi under et stykke tørt tag, så maden stoppede vi ikke med at kokkerere, bare fordi resten af restauranten var oppe og køre. Efter maden sad vi lidt og snakkede, og det viste sig, at de aldrig fik smagt White Coffee i Georgetown mens de var der. Så afsted det gik til den nærmeste kaffebar, som var tør, og bestille 4 omgange hvid kaffe. De var heldigvis lige så imponeret som mig :D

Regnen fortsatte, saa vi valgte at tage en taxi tilbage til Fathers, da vejrudsigten åbenbart ikke meldte om opklaring. Dette betød så, at vandreruterne ville være skyllet væk de næste lange stykke tid, så ny plan. Ned til receptionen, "Hvor hurtigt kan jeg komme til Kuala Lumpur?" Igen, kl 8 næste morgen. Så som tidsfordriv, satte en lille gruppe på 10 backpackere fra rundt om i verden og mig, os under et halvtag ved Fathers og nød os en billig kold regnvejrsbajer, til lyden af backstreet boys i radioen og regnen mod taget :D

  

 

About uhrlund


Follow Me

Where I've been

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Malaysia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.