Existing Member?

Make each day a new horizon

Full moon party

THAILAND | Friday, 15 May 2015 | Views [226] | Scholarship Entry

Voor de zoveelste dag op rij, liet de zon ons weer in de steek en moesten we genoegen nemen met een grijze bewolkte dag. Blijkbaar typisch voor deze tijd van het jaar. De temperaturen blijven echter meer dan 30°C maar de zon krijgt door het dikke wolkendek niet veel kans om zich te tonen. Niet getreurd, onze scooter op en weg waren we voor een islandcruise. Koh Phangan heeft ontelbare mooie afgelegen baaien en ongerepte natuur, ver weg van het zuidelijke Partygedeelte Hat Rin, dat bekend staat voor zijn 'non-stop parties'.


Wij werden vanuit ons hotel samen met andere toeristen naar Hat Rin gebracht. Daar aangekomen, bleek alles nog uitbundiger en waanzinniger te zijn dan we hadden verwacht, echt super! Het leek een soort Las Vegas maar dan met Thaise looks. Heel het stadje was één grote fluokleurige bedoening met blacklights en allemaal beschilderde mensen. Iedereen had flashy kleuren aan, de typische fullmoonuitrusting! FLUO FLUO FLUO!!!

Overal stonden er drankstandjes waar je een 'bucket' kon kopen. Dit is een plastieken emmertje waarin een cocktail naar keuze werd gegoten. Vervolgens loop je door de stad met het emmertje in de hand en kan je drinken via een rietje. Iedereen is uitgelaten en maakt zich uren op voorhand klaar voor de climax op het strand. Ik werd meteen beschilderd door enkele andere feestvierders en ook Marc ontsnapte er niet aan.


Hat Rin is een grote baai die van begin tot einde vol staat met bars en dancings in openlucht. Waar je ook keek, overal zag je tienduizenden jongeren uit de bol gaan, zalig! Bij elke bar speelde een andere DJ en was er ook een andere attractie of een ander spektakel aan de gang. Er waren vuurdansers, hoge glijbanen, vuurlimbo's, bewegende podia, fluospektakels in de lucht, lasershows, noem maar op! We wilden niets missen van het spektakel en probeerden ons een weg te banen tussen de emmerdrinkende, dansende menigte. Het was GE-WEL-DIG om te zien!

Omdat Arne en ik om 00.u 18 jaar zouden worden, had ik het idee om gewapend met een karton (waarop 'Happy 18th Birthday Arne' stond) de locals of toeristen aan te sporen om Arne een gelukkige verjaardag te wensen. Iedereen poseerde gewillig en ikzelf kreeg overvloedige verjaardagswensen als ik vertelde wat de bedoeling was.

Tags: 2015 Writing Scholarship

About traveline


Follow Me

Where I've been

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Thailand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.