Existing Member?

Grga Pitic: "I think this is the beginning of a beautiful friendship." Nambawan!

Road trip Tasmania: Mt. Field NP, Tasman Peninsula, Freycinet NP & Bay of Fires

This one is 80m (!) tall

AUSTRALIA | Sunday, 1 June 2014 | Views [141] | Comments [1]

This one is 80m (!) tall

Comments

1

Eucalyptus is een geslacht uit de mirtefamilie (Myrtaceae). De planten komen van oorsprong voor in Australië en aangrenzende gebieden.

Afhankelijk van de omschrijving van het geslacht (zie ook Corymbia) wisselt ook het aantal soorten. In de ruime zin zijn er meer dan 600 verschillende soorten. In hun oorsprongsgebied vormen ze de overheersende loofbomen.

Een aantal soorten wordt in andere subtropische en tropische landen aangeplant voor de houtindustrie: dit zijn vaak snelle groeiers. Het hout wordt onder andere gebruikt voor de vervaardiging van papier en als brandhout. Afhankelijk van de soort (en groeiplaats) wordt het hout ook voor hoogwaardige toepassingen gebruikt; niet alle soorten reageren even (on)gunstig op verandering van de relatieve luchtvochtigheid.

In Europa worden deze aangeplant in het Middellandse Zeegebied. Ook aan de westkust van Engeland en Schotland kan de boom overleven. Er zijn slechts enkele soorten die in Nederland wintervast zijn.Eucalyptusbos in Galicië
Soms worden Eucalyptus-soorten gebruikt om moerassen te doen opdrogen. Met deze techniek is geprobeerd de malariamug te bestrijden. Als een boom snel groeit kan zij veel water uit de grond trekken.

  Dendroloog Jun 12, 2014 7:06 AM

Add your comments

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image.
Comments identified as spam will be deleted.< previous
3 of 42
next >

Photo Galleries

Where I've been

My trip journals