Existing Member?

Grga Pitic: "I think this is the beginning of a beautiful friendship." Nambawan!

Tully: 18/10/2013-09/02/2014

Somewhere on the farm

AUSTRALIA | Wednesday, 18 December 2013 | Views [252] | Comments [1]

Somewhere on the farm

Comments

1

Het bestaan van 's werelds meest populaire vrucht wordt bedreigd. Twee hardnekkige schimmelziekten slaan wild om zich heen in de bananenwereld.

Onderzoekers van de Wageningen Universiteit buigen zich momenteel over manieren om de bananenteelt tegen de schimmelziekten Black Sigatoka en de Panama-ziekte te beschermen.

"In de derde wereld is banaan vaak basisvoedsel. Bovendien worden miljoenen kleine bananenboeren bedreigd in hun levensonderhoud als de schimmelziekte toeslaat", aldus Gert Kema, senior onderzoeker bij Plant Research International van de Wageningen Universiteit tegen het AD.

Hoewel de ziekten momenteel alleen in Zuid-Oost Azië en Australië opdoken "is het slechts een kwestie van tijd voordat Afrika en Zuid-Amerika worden getroffen". En daarom zoeken de onderzoekers koortsachtig naar oplossingen: "We kijken naar mogelijkheden om de bodemschimmel onder de duim te houden, maar ook naar de mogelijkheden om bananen resistent te maken. Bekend is dat in de natuur bananensoorten voorkomen die resistent zijn tegen Panama-ziekte. Maar het duurt zeker 10 jaar om een resistente banaan te ontwikkelen."

  Powned Dec 22, 2013 11:18 AM


< previous
5 of 14
next >

Photo Galleries

Where I've been

My trip journals