Existing Member?

Peru it is!

Quads en heerlijk dagje Pisac

PERU | Saturday, 15 January 2011 | Views [455] | Comments [6]

 Inmiddels is het al weer 14 januari. Het is een groot cliche, maar de tijd gaat zo snel. En het voelt alsof ik hier al tijden woon. Als ik nu mensen zie lopen in hun korte broek, op slippertjes met de camera om hun nek denk ik al 'daar heb je weer van die toeristen' haha. De afgelopen weken heb ik elke middag gewerkt bij Club Corason. Lekker beetje sporten en spelen met de kids. Het project is altijd vanaf vier uur, maar meestal staat er al een groep kids om half vier voor de deur te wachten. Fijn dat ze er zo graag komen!

Twee weken geleden zijn we met een groep gaan quad rijden hier in de bergen. We gingen eerst oefenen op een grasveldje. Al snel merkte ik dat dit niet helemaal mijn ding was. En zonder rijbewijs is het ook niet echt heel gemakkelijk. Maar we zouden met tweetallen op zo'n ding gaan. Mooi! Dus ik ben lekker achterop gesprongen bij Jamil (die had het al heel vaak gedaan). Vanuit de bergen hadden we heel mooi uitzicht over Cusco. Verder was het natuurlijk lekker rondscheuren en door de plassen modder rijden. Na een eindsprintje vlakbij het eindpunt waren Jamil en ik de eerste die aankwamen. Girlpower!

Vorig weekend zouden we op zaterdag naar een zwembad in Pisac gaan. De familie ging met de auto die kant op en ik ging samen met een paar huisgenootjes met de bus. Toen we daar aankwamen bleek het zwembad al binnen 20 minuten dicht te gaan. Heel fijn!!! Konden we dus weer 1,5 uur terug in die bus. Wat een topdag! Hahah. Maar goed, toen hebben we maar besloten om het op zondag nog een keer te proberen en deze keer iets eerder. Het zwembad was deel van een soort vakantiepark met ook allerlei sportvelden. We hebben eerst een tijdje gezwommen en lekker in het zonnetje gelegen. Na de lunch hebben we wat spelletjes binnen gedaan en daarna zijn we buiten gaan volleyballen. De jongens tegen de meiden. Helaas verloren we als damesteam, maar het was erg vermakelijk!

Oh ja en het halve huis heeft inmiddels een parasiet. Waarschijnlijk van het eten van een burger na een avondje karaoke. We zijn namelijk laatst met zn allen naar een karaokebar geweest hier in Cusco. Wat een mooie avond was dat. Een van de jongens hier in huis kan behoorlijk goed zingen, dus die heeft wat showtjes weggeven. De eigenaar van de bar had de avond van zn leven. Hij was als een gek foto's en video's aan het maken. Niet zo gek, want de locale bevolking was alleen maar saaie balads aan het zingen, dus als er dan een jongen een top optreden geeft is dat natuurlijk super gaaf!

Nog maar een weekje hier te gaan en dan zitten er al weer negen weken op. Volgende week zondag ga ik voor een week naar de jungle samen met twee huisgenootjes. Ik ben heel benieuwd! Het schijnt heel mooi te zijn! Van de week eerst maar weer wat anti-muggen spul kopen. Al mn muskietenbeten van de Inca Jungle Toer zijn bijna weg, dus tijd voor wat nieuwe, hahah.

Genoeg leuke dingen in het vooruitzicht dus en tot nu toe valt het reuze mee met het regenseizoen. Ik lig vaak genoeg in het zonnetje een ijsje te eten. En als er dan een keer per dag een buitje naar beneden komt, neem ik dat wel voor lief :)

Tot de volgende keer en veel liefs vanuit Cusco!

Comments

1

Lieve Shirley,
Wat hebben we weer genoten van je verslag. Heerlijk, dat je het zo naar je zin hebt. Volgende week ga je naar de jungle. Is dan je vrijwilligerswerk ten einde? Of ga je daarna er nog mee door. De tijd gaat inderdaad heel snel. Maar ja als het fijn is dan is dat ook zo. Blijf er maar van genieten. Dat gunnen we je zo. Veel liefs enn knuffels.

  Oma en opa Jan 15, 2011 9:53 PM

2

Hey Charlie! Top verhaal weer :). Veel plezier in de jungle! xx

  Lotte Jan 15, 2011 11:10 PM

3

Hallo Shirley,
Weer een leuk verhaal.
Eigenlijk zou je gewoon een jaar of wat in Peru moeten verblijven, want er is zoveel te zien en te doen.
Een week is niets en een maand is ook zo voorbij.
De jungle lijkt ons ook wel heel erg mooi.
Blijf genieten, want het is zo voorbij.
Heel veel groetjes vanuit de Betuwe.

  Joke & Paul Jan 16, 2011 5:56 AM

4

Hee lief vriendinnetje,

Wat een mooie verhalen. Ik heb net tijd genomen om ze eens goed te lezen. Wat een geweldige belevenissen allemaal. Leuk om je laatst even te hebben gesproken. Ik was een beetje druk met andere dingen maar ik ben heel benieuwd om straks (als je je voeten weer op Nederlandse bodem hebt gezet) je foto's te zien. Maar eerst... geniet! Het is hier alleen maar saai, koud en druilerig. Niks voor jou! Liefs! Anne

  Anne Jan 19, 2011 6:00 AM

5

Hey Shirley, alweer een tijdje geleden dat ik je site heb gelezen (krijg je als je geen automatische mailtjes krijgt haha) maar er staan weer leuke verhalen op. Super leuke kerst actie van jullie! En de trip naar Machu Picchu lijkt me ook echt heel gaaf!! Dat is ook echt een reden waarom ik naar Peru zou willen, lijkt me zo indrukwekkend om te zien, en dan te bedenken dat het al zo lang geleden is gebouwd. Neem aan dat je nu in de jungle bent, hoop dat dat een beetje te doen is :) maar wel heel leuk om te doen! Heel veel plezier iig nog, en wat ga je nog doen de komende periode? Nog verder met je vrijwilligerswerk??

  Eirlys Jan 22, 2011 6:55 AM

6

Hey Swirl!

Inmiddels ben jij al aan 't survivalen in de jungle en zit het vrijwilligers werk er alweer op. Hoe cliché ook, 't is wel waar... time flies!
Zo te horen weer een hoop gezelligheid achter de rug, girlpower bij het quadrijden en (fair enough) laat de mannen de volgende keer dan maar winnen met volleyballen... ;-)
Lijkt me ook fantastisch om te merken dat je vrijwilligerswerk door de kindjes wordt gewaardeerd.
Ik hoop dat je nog even dubbel en dwars aan het genieten bent en je ons binnenkort weer verblijdt met zo'n leuk verhaal en mooie foto's. Smullen! :-)

Hasta luego! Beso xx

  Suus Jan 29, 2011 12:55 AM

About shirley


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Peru

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.