Existing Member?

Peru it is!

Comer cuy, mirar fútbol

PERU | Tuesday, 7 December 2010 | Views [582] | Comments [6]

En er is al weer een weekje voorbij! Wat gaat dat toch snel. Afgelopen week natuurlijk weer Spaanse les gehad. Eindelijk ook wat werkwoorden in plaats van alleen maar woorden, zodat ik ook eindelijk wat zinnen kan vormen haha. Verder een beetje rustig aan gedaan aangezien die eerste week behoorlijk vermoeiend was. Op donderdagavond is er altijd een activiteit met de school. Deze week was er een filmavond in een bar in het centrum. Uiteindelijk werd er gekozen voor "The social network" met Spaanse ondertiteling. Ik was alleen zo moe en de stoelen zaten zo lekker dat ik halverweg in slaap ben gevallen. Hahah. Na een tijdje was er ook een optreden van een band in dezelfde bar, dus ook voor diegenen die niet sliepen was het lastig te volgen. Maar ja het idee was leuk. Vrijdagmiddag ga je met je klasje iets doen de laatste twee uur (in plaats van les). Deze week hadden we bedacht om de specialiteit van Cusco te gaan proberen.... Cuy oftewel cavia. Jammie. Hahah als vegetarier heb ik dit toch maar even aan mij voorbij laten gaan en alleen een cola gedronken. Vrijdagavond was ik helaas ziek. Iedereen in huis was al niet zo fit. Mn klieren in mn nek waren helemaal opgezet en ik heb een een of andere infectie op mn lip. Maar verder gaat alles goed hoor ;) Zaterdag ging ik met Jane (huisgenootje) naar Plaza San Fransisco om kaartjes voor de voetbalwedstrijd te halen. De verkoop zou om 8.00 beginnen. Normaal gesproken kun je gewoon kaartjes bij het stadion halen, maar het was de laatste wedstrijd van het seizoen en ze moesten winnen om niet te degraderen. Dus toen wij om 8.15 aankwamen zaterdagochtend stond er al een enorme rij. En wij waren de enige toeristen hahah. Het was een hele happening op zich, erg grappig. Als iemand probeerde voor te dringen begon iedereen te roepen: "het is die met de bruine jas" tegen de politie. Ze maakten er gewoon een sport van, maar niemand werd agressief. Na 2,5 uur ons vermaakt te hebben en verbrand te zijn hadden we dan eindelijk de kaartjes in ons bezit. Zaterdagavond nog eventjes op stap geweest. Er was een sinterklaasfeestjes georganiseerd, maar toen we daar aankwamen waren er alleen maar locals... Uiteindelijk gewoon naar de Mythology gegaan. Zondag een beetje uitgeslapen. Toen we naar het stadion liepen was het al superdruk op straat. Daar was die rij van zaterdag niks bij. Gelukkig ging het wel een stuk sneller, zodat we op tijd binnen waren voor de wedstrijd. Wat een ervaring met 35000 Peruanen aanmoedigen. En het heeft geholpen... 2-1 voor Cusco :)

Comments

1

Hej buurvrouw, leuke verhalen. Voetbal is altijd goed in ZA. Als je nog wat goede teksten nodig hebt geef ik je een e-cursus voetballiederen en termen. Gratis!
Geniet ervan en pas op met de zon, die is moordend merken we zelf weer. Maar alles beter dan sneeuw... :D

  Brul Dec 7, 2010 9:13 PM

2

Ha Swirl!
Nog ff wennen dus aan de Cuscoaanse (?) omgeving... Hopelijk word je niet écht ziek en kun je gewoon leuke dingen blijven doen!! Jammer dat je me niet kunt vertellen hoe cavia smaakt.. ben ik natuurlijk als echte vleeseter wel benieuwd naar ;-)
Geniet ervan...
KUS

  Margriet Dec 7, 2010 10:25 PM

3

Ja cavia, hahha! Ik hoorde dat al van mn assistente dat dat daar een delicatesse is, ongelofelijk! Dan was je helemaal blij dat je vegetarier bent natuurlijk!
De dansmoves zien er erg goed uit, verder al gewend aan het ritme? Maar rustig aan doen, beetje uitzieken en dan komt het vast goed!
XX Anneke

  Anneke Dec 8, 2010 3:48 AM

4

Weer een leuk verslag. Pas op de gezondheid en wordt niet echt ziek. Sinds wanneer ga jij naar voetbal kijken. Wij hier zitten behoorlijk in de winter. De straten bij ons in de buurt zijn niet begaanbaar. Gelukkig heb jij deze winter daar geen last van. Misschien af en toe een flinke bui regen, maar dat is zo weer weg. Voor de rest rooien wij het hier wel aardig. Wij wensen jou daar weer heel veel plezier en geniet van dit gebeuren

  Oma en opa Dec 8, 2010 8:21 PM

5

Swirl! Weer een leuk verhaaltje en zo te horen ook een leuke week achter de rug. Op het ziek zijn na... Word maar gauw weer fit, dan kun je ons weer verblijden met nieuwe verhalen en foto's :-) Ik ben wel benieuwd naar je ongecensureerde versies trouwens hihihi! :-P
Cool dat je naar zo'n voetbalwedstrijd bent geweest! Veel plezier weer de komende week en hasta pronto!

Liefs uit een koud NL! Xx

  Suus Dec 10, 2010 12:03 AM

6

Swirl het is al weer 9 dagen geleden dus tijd voor een nieuw verhaal!!!xxxlu

  Lucinda Dec 16, 2010 11:28 PM

About shirley


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Peru

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.