Existing Member?

On my way...

Just nu i Wiesbaden, vart skall vi aka.??

GERMANY | Saturday, 3 October 2009 | Views [222] | Comments [1]

Hej

Detta är de första orden jag skriver i min nyvävda resedagbok. Jag maste öva mig att skriva, vilken utmaning. Utan bokstaven "A" med en prick pa dessvärre. Jag befinner mig nämligen i Tyskland och har saledes en Tysk laptop i mina händer. Klockan är 23:42 och mina ögon är aningen trötta.

Min kreativa tid pa dygnet har startat! Varför har jag öppnat en resedagbok? Vill jag att andra skall läsa den? Skall jag lägga upp foton? Hur ofta kommer jag att skriva? Vem skulle vilja läsa detta? Manga funderingar..

Det känns spännande! Vart skall jag börja? Jag som skulle befunnit mig i Guatemala just nu, langt ifran Tyskland och nymodigheter som Laptops och ständigt ringande mobiltelefoner. Vi kom inte iväg. Det var för farligt, för riskfyllt, ambassad-mannen menade att vi inte borde aka. Vad gör man, man kan ju inte direkt aka när en man som han bosatt i Guatemala City, väl insatt i landets dagsnyheter berättar för mig att omradet är farligt just nu. (manga kidnappningar, mord och ran har inträffat den senaste veckan). Framför allt när man har en liten femaring med sig. Elias fyller fem ar den 12 november, han är min son. Hans far heter Arne och är för tillfället bosatt här i Wiesbaden. Vi är sepererade men mkt goda vänner.

Jag har sagt upp mig fran mitt arbete, sagt hejda till förskolan, hyrt ut min lägenhet samt haft en avskedsfest med min familj. Farväl Sverige! Livet där hemma är pa manga sätt underbart, jag är tacksam för vad jag har runt mig men samtidigt otroligt tacksam över att jag har möjligheten att ta en paus. Att aka iväg till en annan del av världen och hjälpa folk som verkligen behöver hjälp. Att fa lukta, känna och uppleva helt andra dofter, marker och verelser är fantastikt. Det spelar ingen roll om det skulle vara obehagliga dofter, det är i alla fall fantastiskt. Att komma iväg fran svenskarnas materiella girighet, ni vet vad jag menar.. är en tredje anledning varför jag väljer att aka.

Meningen med resan är även att samla information för att senare skriva en C-uppsats i Humanekologi vid Lunds Universitet. Planen är att arbeta volontärt med jordbruk och fattiga människor som huvudämne. Ämnet lär byta riktning mer än fem ganger under resans gang. Vart skall vi resa da?

Det finns manga anledningar varför vi väljer att aka. Dessa berättar jag gärna mer om en annan dag.


Nu lite resesökande, sjätte natten.

 

Comments

1

Hello.
Hows India?

den 17e på morgonen flög ni. Framme på söndag?
Mycket folk? Varmt?
Puss. Birgitta hälsar.

  Peter Oct 19, 2009 10:49 PM

About loubou


Follow Me

Where I've been

My trip journals



 

 

Travel Answers about Germany

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.