Existing Member?

Tierra de Sueños

Interamericana Highschool

COSTA RICA | Thursday, 10 July 2008 | Views [963]

Van juffie naar profesora

Vanaf eind april op de Interamericana Highschool of Environmental Sciences gewerkt. Daar English Conversational aan de groepen 7 t/m 10 gegeven. Dat zijn de13 t/m 16 jarigen. Daarnaast Engels grammatica alleen aan groep7, mijn Canadese collega gaf de andere groepen grammatica les. Het is een privé school waar met name aan Engels en Milieukunde veel aandacht wordt besteed. De kinderen zijn erg leuk en de school is gevestigd op het terrein van CATIE, dus super mooie omgeving. Alleen maar groen.

Maar.. het lesgeven is toch niet helemaal mijn ding. Om 7.30 uur 's ochtends elke dag vrolijk voor de klas staan.. 50 x op n dag 'teacher' 'teacher' aanhoren en dan soms met z'n tienen tegelijk omdat ze allemaal aandacht willen.. En elke dag weer n nieuwe poging wagen om ervoor te zorgen dat iedereen luistert en ook daadwerkelijk wat leert. Daarnaast ook nog creatief zijn, elke dag weer met nieuwe ideeën komen, woordspelletjes, opdrachten, discussie onderwerpen...

Kwam er vrij snel al achter dat ik liever iets anders wil, en ga nu 15 juli dan ook beginnen als reisbegeleider. Had daar al m'n cv naar toegestuurd in april, maar toen nog geen reactie. En deze baan als lerares werd mij aangeboden na een sollicitatiegesprekje van een half uur, en moest daarna binnen 1 uur beslissen.. dus ging allemaal heel snel en dacht is een leuke en bijzondere ervaring. En dat was t achteraf gezien ook wel.

De laatste dag hadden we een avond waar alle ouders voor waren uitgenodigd en waarbij elke klas iets ging opvoeren. Gevraagd werd of ik voor groep 7 en 10 iets wilde bedenken. Groep 7 was echt drama, iedereen wilde iets anders, toen maar besloten om Romeo en Juliet te doen maar dan een moderne versie.  Uiteindelijk werd het een mix van allerlei personages, zoals Jack Sparrow, J-Lo, Shrek, Tinkerbell.. en de titel werd 'not another stupid schoolplay'. Groep 10 ging 'summer nights' zingen van Grease en daarna een dans op het nummer 'Candyman'. Heel knap, de choreografie hadden ze helemaal zelf bedacht en goed geoefend. De stoere 16 jarige jongens wilde eerst niet mee doen maar later stonden ze toch op t podium! Dus was n leuke afsluiting van mijn 'teacher' periode.

Nu per 15 juli ga ik door het land crossen met groepen Nederlandse toeristen (die hopelijk allemaal leuk zijn en niet lastig..) en waarschijnlijk ook door Nicaragua en Panama.

Bijgaand nog wat foto's van weekend tripjes de afgelopen maanden.

¬  Rio Pejivalle is n uur rijden hiervandaan, relaxed om dagje te zwemmen en picknicken.

¬  Arenal vulkaan is n hotspot in CostaRica. Met Alex in de hotsprings gehangen, 22 verschillende baden.

¬  Cahuita is een national park aan de Caribische kust, 3 uur rijden van Turrialba.

 

 

 

 

 

 

 

 

Travel Answers about Costa Rica

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.