Existing Member?

Tierra de Sueños

Tortuguero

COSTA RICA | Sunday, 24 February 2008 | Views [474] | Comments [1]

Tortuguero 24-2-2008

Afgelopen weekend naar Tortuguero geweest met Alyssa uit de VS. Een hele reis om daar te komen! 5 uur hebben we er op de heenweg overgedaan. (7 uur op de terugweg!) Maar het was het zeker waard!

Tortuguero is het national park in het noordoosten van Costa Rica. Lastig te bereiken,  alleen per boot of vliegtuig. Het is vernoemd naar de vele schildpadden (Tortugas) en is één grote jungle waar rivieren doorheen kronkelen.

Konden met de bus tot aan Caño Blanco komen en vandaar hebben we kunnen meeliften met de boot van een luxe hotel. Een gelukje want blijkbaar vertrekken er vanuit Caño Blanco niet zoveel boten!

In Tortuguero village aangekomen zijn we op zoek gegaan naar een hotel. Snel gevonden, aan het strand voor maar $10, Icaco cabañas. Is n aanrader! Je hebt dus aan de ene kant van het dorp de rivier en 5 minuten lopen kom je aan bij de andere kant, de Caribische zee!! Voor de middag meteen een gids geregeld, Austin, onze Tarzan uit Nicaragua! Hij heeft ons meegenomen in zijn kano door de jungle en heeft vele interessante jungle bewoners gespot voor ons!

 

Comments

1

Jeemug Lisa, watklinkt dat allemaal gaaf daar zeg! Je doet goed werk en tegelijkertijd zie je ook nog eens hele mooie en gave dingen!! Toch echt niet verkeerd daar volgens mij! (en dus ook genoeg leuke mensen om tripjes mee te ondernemen) Geniet lekker! Liefs Jen

  Jen Mar 17, 2008 4:48 AM

 

 

Travel Answers about Costa Rica

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.