Existing Member?

Kelly en Wouter Ken je die mop van Kelly en Wouter die naar ... gingen?

Safari in Amboseli en Tsavo!

KENYA | Friday, 20 August 2004 | Views [235]

De eerste safari van ons leven! En wat een indrukken... Met een leuke groep, twee busjes, op stap gegaan. We zaten in het busje met onder andere Bart en Wendy en we hebben vreselijk gelachen. Natuurlijk hebben we ook heel veel dieren gezien die we nog nooit in het wild gezien hadden.

De leeuwen en de vele olifanten maakte het meeste indruk. Ook het jagen van twee jachtluipaarden (cheetah's) was heel bijzonder om mee te maken, de jacht was overigens mislukt.

De eerste dag was meteen een verre tocht. Helemaal naar de grens met Tanzania, bij de Kilimanjaro. Aan de Keniaanse kant heet dit park Amboseli (wat zandverstuiving betekent). Amboseli was meer een open grasvlakte met veel grazende zebra's, antilopes, olifanten en nijlpaarden.

In de tweede dag zijn we langzaam richting Tsavo gereden. Dit park heeft meer bebossing, maar hierdoor zijn er wel meer Giraffen te vinden. Ook weer leeuwen en veel olifanten gezien. De enige die we niet live gespot hebben is de neushoorn. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De geweldige lodge was trouwens ook een lust voor het oog. Met een eigen drinkplaats voor de dieren en een soort steiger om de dieren te kunnen waarnemen. De enorme kudde buffels die na zonsondergang kwam drinken was overweldigend.

Na nog een ochtend safari op de derde dag, waar we de kudde buffels weer tegenkwamen, zijn we teruggereden naar het hotel in Mombasa.

 

About kellywouter


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Kenya

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.