Existing Member?

Australia

Melbourne

AUSTRALIA | Friday, 22 January 2016 | Views [175]

Hoi iedereen,

De eerste dagenn in Melbourne zitten er al op.

Mijn nieuw verblijf is een 'townhouse' net 10 min buiten de stad. Ideaal en lekker weg van de drukte.

Het is net of ik van hey platteland naar de stad verhuisd ben want in vergelijking met Perth is alles hier veel drukker en groter.

Het voelt eigenlijk ook wat Europeser-meer nationaliteiten-drukte-heel veel restaurants and bars en zelf het weer is Europees!

Ze zeggen dat Melbourne op 1 dag vier seizoenen heeft en het is waar. Ikk heb het al ondervonden-van 15 graden naar 35 graden-van zon en blauwe hemel naar hevige plensbuien.

Melbourne is ook een echte sportstad. De meeste verplaatsen zich met de fiets. 's morgens zie je ook heel veel mensen joggen langs de rivier en er zijn constant competitieroeiers op de rivier. Heel erg leuk om te zien

Het is hier momenteel erg druk vanwege de Australian Open. Leuk meegenomen dat het stadion op 10 minuten fietsen is van waar ik verblijf.

Voor mensen, zoals ik, die zich geen duur ticket kunnen veroorloven, zijn er op elke straathoek tv schermen om het tennis te volgen. 

Of je kan gewoon volgen op de grote schermen langs de rivier en in de stad, waar er stoelen-ligzetels of zitzakken zijn. Dit is wat de meeste locals ook doen.

Wat bier en wijn, een bbq en een picknick en allemaal gezellig samen naar het tennis op het grote scherm kijken.

Leuke stad, ik zou het hier wel gewoon kunnen worden..ware het niet dat het weer zo wispelturig is.

Vele droge-natte groetjes uit Melbourne

 

 

About kellyinaustralia


Follow Me

Where I've been

My trip journals



 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.