Existing Member?

Een grote droom wordt werkelijkheid

Sydney

AUSTRALIA | Wednesday, 5 March 2008 | Views [1178]

Skyline Sydney vanaf boot naar Manley.

Skyline Sydney vanaf boot naar Manley.

Na wederom een door Singapore Airlines perfect geregelde vlucht, exact dezelfde stoelen als op de vorige vlucht met enorm veel beenruimte, ’s ochtends om 11.00 uur in Sydney aangekomen. Helaas weer niet in staat geweest om een oog dicht te doen dus wederom een nacht gemist. Het vliegtuig vertrok om 0.30 uit Singapore en kwam om 11.00 in Sydney aan. Op zich een perfecte vlucht mits je kan slapen. Ons hotel (Simpsons of Potts Point, http://www.simpsonspottspoint.com.au) is een groot Victoriaans huis met dito inrichting. Kleinschalig (12 kamers o.i.d.) waardoor je al snel een leuk contact krijgt met de eigenaar (man van een jaar of 60). Hij staat constant te trappelen om je informatie of tips over de omgeving te geven zonder dat het vervelend wordt. Al met al een zeer prettig verblijf in Sydney dus.
Na aankomst in het hotel gedoucht en daarna Sydney ingelopen, wat een geweldige stad!! Vanuit ons hotel loop je door een aantal zeer grote parken naar het centrum van de stad toe wat alles bij elkaar een wandeling van 15-25 minuten is. De stad zelf is een stuk kleiner dan wij van te voren hadden bedacht. Tijdens de wandeling door de parken wordt meteen duidelijk dat we aan de andere kant van de wereld zijn. De bomen hangen vol met duizenden vleermuizen (spanwijdte 1.20m!!!), er lopen/vliegen de meest vreemde vogels rond, er groeien/bloeien onbekende planten/bomen, het was strak blauw en rond de 30 graden terwijl het bij jullie stormde!
Midden in het park een leuk ecologisch eettentje gevonden waar wij heerlijk hebben gegeten terwijl alle indrukken langzaam op ons inwerkte (wij zijn aan de andere kant van de wereld!). Vervolgens verder gelopen langs de boulevard, aan de onderkant van het park, richting Sydney Opera House. Een heerlijke plek om even bij te komen van de vliegreis etc. Op de achtergrond een soort mediterraan uitzicht terwijl je in een fantastische botanische tuin naar Sydney Opera House kijkt met een heerlijk zonnetje op je gezicht.
De volgende dag hebben wij de parken even achter ons gelaten om het centrum van Sydney verder te verkennen. Onder andere met een monorail door de verschillende wijken heen gereden, nadat onze voeten even genoeg hadden van al het geloop. Vervolgens de grootste Chinese tuin buiten China bezocht die werkelijk geweldig was. Zeer inspirerend voor onze eigen tuin over een aantal jaar... De tuin heeft een heleboel verschillende hoogtes en mooie waterpartijen terwijl je niet het gevoel hebt in een ontzettend gekunsteld iets rond te lopen. Na dit bezoek Indiaas gehaald en dat in ons favoriete park met uitzicht op de haven en Sydney Opera House opgegeten, een geweldige lunch dus. Helaas blijkt ook Sydney over regen te beschikken, waardoor ons plan om ’s avonds naar de grootste Imax bioscoop ter wereld te gaan letterlijk in het water viel. In plaats hiervan pizza op de kamer gegeten.
Deze avond ook afgesproken met Daan (goede vriend van Bram) die toevallig de volgende dag in Sydney zou aankomen. Daan is al sinds augustus op reis (http://journals.worldnomands.com/daan) en had nu een stopover van 2 dagen, voordat hij naar Nieuw-Zeeland ging.
Daan rond lunchtijd bij zijn hostel opgehaald wat nog een hele tour was. Hij had namelijk het verkeerde adres gesmst. Achteraf bleek dat hij naast het autoverhuur bedrijf zat waar wij ’s ochtends onze auto hadden gehuurd voor de trip naar de Blue Mountains van de volgende dag. Na veel heen en weer geloop elkaar eindelijk getroffen en even rondgekeken in zijn onderkomen. Een onderkomen met een waanzinnig dakterras vanwaar je leuk over het centrum van Sydney heen kijkt. Je krijgt dus best waar voor je geld in zo’n hostel ($20,- per nacht op een gedeelde kamer). Samen met Daan een erg leuke dag gehad waarbij we eerst door de parken hebben gelopen op weg naar de haven om daar een boot naar Manley (badplaats voor de mensen in Sydney) te nemen. Uiteraard waanzinnig veel van Daan gehoord over alles wat hij de afgelopen maanden heeft meegemaakt (Laos, Vietnam, Cambodia, Filipijnen, China, Hong Kong en Thailand) en heerlijk bij het strand zitten kletsen. ’s Avonds lekker gegeten in een Thais restaurant waar Daan een fooi heeft achtergelaten in hun eigen munteenheid! Al met al een ontzettend leuke dag en heel veel gehoord. Terug in het hotel nog een dvd voor Daan gebrand met wat films en muziek die hij graag wilde hebben en die wij hem hadden aangeraden.

Tags: Culture

 
 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.