Existing Member?

Iso Matka

Loppu lähenee

UNITED KINGDOM | Thursday, 4 September 2008 | Views [604]

4.9.2008 Isle of Colonsay, Skotlanti

No joo, ei sitten IHAN joka viikko tullu kirjoteltua tänne. Olis ollu nimittäin aika tylsää luettavaa, ei olla tehty täällä oikein muuta kuin töitä. Kuusi päivää viikossa ja yleensä 10 tuntia päivässä. Kesäkuun lopulla minulle tuli uusi työtehtävä, nimittäin hotellin omistajan (joka omistaa myös koko saaren) "palveleminen" Colonsayn talolla, jossa Alex asuu perheineen. Onneksi tämä työvuoro oli vain pari kertaa viikossa, koska muutama saarella asuva tyttö teki muut päivät. Alex ja Jane tarvitsivat apua siis sen vuoksi, että kesälomien aikaan he kutsuvat ystäviä (=muita rikkaita ihmisiä) kylään, ja eihän rikkaat ihmiset voi paistaa pekonejaan itse. Tehtäväni oli siis aamulla laittaa pekonit ja tomaatit uuniin, siivota keittiö, tyhjentää tiskikoneet, ja kattaa aamupala. Aamupalan jälkeen piti tietenkin siivota jäljet.

Illalla sitten piti mennä takaisin, ja tehdä illallinen lapsille, laittaa tuli takkaan ja varmistaa että herroille on konjakkilaseja tarpeeksi tarjolla. Onneksi sentään ei tarvinnut kokata aikuisten illallista, mitä nyt kuoria perunoita tms sitä varten. Että semmosta. Olo oli kuin palvelijalla konsanaan, ja odotin joka päivä että minulle tuodaan sisäkön asu. Elokuun lopulla alkoi lapsilla koulut, ja niin loppui myös minun palvelijan vuorot Colonsayn talolla, luojan kiitos.

Elokuun alussa meillä kävi täällä ihan oikeita vieraita. Tammy ja Scott, joiden kanssa tehtiin töitä samalla banaanifarmilla Australiassa. Tammy ja Scott asuvat Glasgown ja Edinburghin välissä, eikä oltu nähty lähes kahteen vuoteen. Tammylla oli jo tosi iso maha, heille syntyy poika lokakuussa. Sattui vielä aivan mahtavat säät ja vietettiin päivä rannalla sekä saaren ympäri ajellen. Kunhan täältä lähdetään parin viikon päästä, käydään Tammyn ja Scottin luona kylässä.

Viime viikonloppuna oli ensimmäinen kerta kun meillä kaikilla hotellin työntekijöillä oli ilta vapaana yhtä aikaa. Se johtui siitä että hotellilla oli häät, ja illaksi meidän pomo oli järjestänyt perinteiset skotlantilaiset tanssit saaren urheiluhallilla. Täällä on itseasiassa ollut "ceilidh" joka lauantai, kesäkuun alusta asti, mutta oltiin Heikin kanssa oltu vain kerran aikaisemmin menossa mukana. Ceilidh on aika samanlainen kuin suomalaiset lavatanssit, tansseja on vaikka kuinka monta erilaista, joitakin tanssitaan pareittain, joitakin jopa 6 hengen ryhmissä.

Täällä alkaa selvästi jo kausi loppumaan, hotellissa on vain 6 asukasta, ja meidän unkarilaiset työkaverit lähti jo kotiin. Minä ja Heikki ollaan seuraavat lähtijät, meillä on enää 9 päivää töitä jäljellä. Saarelta lähdetään pois varmaankin 17. tai 18.9. ensin Tammyn ja Scottin luo, ja sitten Edinburghiin pariksi päiväksi. Suomeen lennetään 25.9. Sitten meillä on pari viikkoa aikaa pistää asiat järjestykseen (asunnon ja työn haku yms..) suomessa ennenkuin lähdetään lomalle 8.10. Jos joku kuulee jostain matkailualan työpaikoista, laittakaa viestiä tänne päin!!! Kohta nähdään taas!!!

 

 

Travel Answers about United Kingdom

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.