Existing Member?

My travel tales

Juleaften langt vaek fra flaeskesteg og brun sovs

VIETNAM | Sunday, 28 December 2008 | Views [249]

Juleaften holdt vi i Sapa, som ligger ca. 300 km nordvest for Hanoi. Man kommer dertil med bumletog (nattog) og man sover ikke meget paa toget, for det er nogle elendige sengepladser og vi var uheldige at sove i kupe med to maend der snorkede asynkront + nogle rygere, der ikke ikke tog hensyn til at de stod lige foran vores kupe paa gangen og roeg. Desuden stopper toget rigtig mange gange paa vej derop (og ned igen), saa man vaagner hele tiden. Saa kort sagt...togturen (dvs. de to naetter i nattog frem og tilbage) kunne vi godt have vaeret foruden.

Sapa var desvaerre en stor skuffelse. Jeg havde ellers glaedet mig meget til at opleve den smukke natur og de mange minoritetsgrupper, der lever i omraadet. Men vi var rigtig uheldige med vejret. Vi var godt klar over, at det ville vaere koldt deroppe, men vi havde ikke regnet med at det ville vaere SAA koldt! Vi froes uafbrudt de 4 dage, hele turen tog. Vi kom frem meget tidligt om morgenen den 23. dec og blev hentet ved toget af en minibus, der skulle koerer os de sidste 40 km op til byen Sapa. Vi koerte gennem meget snoerklede bjergveje derop, og det var saa taaget nogle gange at vi kun havde 20 m sigtbarhed. Ikke den mest trygge oplevelse, men vi overlevede da.

Hotellet vi boede paa havde ikke varme indedoere. I Danmark kan man trods alt faa varmen indenfor, naar det er koldt udenfor, men i Sapa skal man vaere heldig, hvis man vil finde et varmeapparat indenfor. Vi koebte os til en lille elektrisk varmeovn, der dog ikke gav saerlig meget varme. Saa naar vi var indenfor paa hotellet laa vi naermest under dynerne hele tiden bare for at faa varmen. Vi fik en masse roedvin (kold) og oel og drinks i byen, for det var den eneste maade, vi kunne holde os varme paa. Noej hvor vi froes. Vi havde slet ikke toej med til den tur, fandt vi ret hurtigt ud af. Saa det var noget med at tage en masse toej udenpaa lag paa lag.

Juleaften holdt vi foerst paa vaerelset hvor vi sad under dynerne og pakkede vores julegaver op. Derefter tog vi op og fik en rigtig god pizza og derfra ned paa den pool-bar hvor vi holdt til hver aften, mens vi var afsted og saa roeg vi ellers i hegnet. Saa det var en anderledes jul men hyggelig! Vi moedte en del andre backpackers og lavede saa vores egen lille fest med vores danske nissehuer.

Sapa blev desvaerre ikke den fantastiske oplevelse, som vi havde haabet paa. Naar vi var paa tur med vores guide maatte vi ofte forestille os, hvor smukt der var, da vi simpelthen ikke kunne se udsigten p.g.a. taagen og fordi det var saa kold en oplevelse deroppe, gik lidt af luften ogsaa af ballonen, saa vi var glade for at komme ned til Hanoi i varmen igen. Det foeltes som om vi sad i et koeleskab hele tiden, saa koldt var det.

Hvad angaar vejret og temperaturen kunne vi ligesaa godt have vaeret i DK, bortset fra at i DK ville vi have haft vinterjakke, stoevler og huer paa...

About karen_backpacking_in_asia


Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Vietnam

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.