Existing Member?

Iso Matka

Paluu paratiisiin

INDONESIA | Monday, 6 August 2007 | Views [744]

6.8.2007 Kuta beach, Bali, Indonesia

Ensimmainen paiva Indonesiassa meni matkustaessa, ensin lento Kuala Lumpurista Surabayaan (Ita-Jaavalla), jossa meidan piti olla yksi yo. Lentokentalla paatettiin kuitenkin jatkaa viela matkaa Probolinggoon, josta saisi seuraavana paivana kyydin Gunung Bromo-tulivuorelle. Probolinggossa bussi jatti meidat matkatoimiston eteen, ja toimiston seta myi meille samantien matkan tulivuorelle, oltiin niin vasyneita ettei jaksettu vaittaa vastaankaan. Eka yo Indonesiassa vietettiin siis tulivuoren kraaterin reunalla Cemoro Lawangin kylassa (2200m).

Yo oli todella kylma, onneksi oli viela makuupussit matkassa. Heratys yolla 4.30, ja viidelta oltiin jo jeepissa matkalla kraaterin reunan korkeimmalle kohdalle katsomaan auringon nousua. Maisemat oli upeat, melkein epatodelliset. Auringonnousun jalkeen ajettiin alas kraateriin, jossa on toinen kraateri, Gunung Bromo, joka on edelleen aktiivinen ja savuaa... Vuoren rinnetta pitkin piti kiiveta pitkia portaita, ja taas tuli se tuttu pilaantuneen kananmunan haju vastaan.

Retken jalkeen ehditiin viela menna vahaksi aikaa nukkumaan ennenkuin piti luovuttaa huone pois. Kyytia alas Probolinggoon piti viela odottaa pari tuntia, mutta aika meni nopeasti maisemia ihaillessa. Viela samana iltana lahdettiin yobussilla kohti Pohjois-Balia ja Lovinan kylaa.

Lovinan vetonaula on delfiinit, joita paasee katsomaan kun lahtee paikallisten jarjestamalle retkelle ennen auringonnousua. Vuokrattiin vene ja kapteeni parin hollantilaisen kanssa, ja lahdettiin delfiinijahtiin. Vahan jannitti aluksi kun kaikki muut veneet lahti eri suuntaan kuin me, mutta meidan opas Adek tiesi minne menna. Delfiineja nahtiin vaikka kuinka paljon, ja aivan veneen vieressa. Myohemmin samana paivana Adek vei meidat veneellaan viela snorklaamaan laheiselle riutalle.

Kolme paivaa Lovinassa oli tarpeeksi. Vuokrattiin hollantilaisten Annen ja Gitten kanssa auto ja kuski paivaksi, jotta paastaan Ubudiin niin etta voidaan myos pysahtya matkalla. Pysahdyttiin Gitgit-vesiputouksella, Monkey Forestissa (=metsa jossa on paljon apinoita) ja jarven rannalle rakennetussa temppelissa.

Ubudissa oltiin kolme paivaa, jonka aikana kaytiin mm. katsomassa perinteinen Balilainen Kecak-tanssiesitys, tutustuttiin riisipeltoihin ja kaytiin pitkilla kavelyretkilla ihailemassa maisemia. Paljon muutakin tekemista olisi ollut, mutta taas oli aika jatkaa matkaa. Ubudista mentiin bussilla Sanur Beachille, joka on opaskirjan mukaan kiva rantakohde hieman rikkaammille ja erityisesti perheille. Eipa ollut ainakaan meidan makuun; ranta oli huono, vesi likaista, ravintoloissa kallista ja ihmiset meita paljon vanhempia. Kahden paivan jalkeen lahdettiin siis taas eteenpain ja Kuta beachille.

Kirjotellaan Kutan seikkailuista myohemmin lisaa, kuvia on Indonesia 2007-albumissa.

 

Tags: Sightseeing

 

 

Travel Answers about Indonesia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.