Existing Member?

Iso Matka

Telttailun ihanuus ja kurjuus

AUSTRALIA | Sunday, 25 March 2007 | Views [669]

25.3.2007 Melbourne

Sydney jai taakse kun lahdettiin lanteen ja Blue Mountains kansallispuistoon. Sinne on Sydneysta vain noin 80 km. Ilmasto muuttui huomattavasti, Sydneyssa oli kuuma, mutta Katoomban kylassa paleli. Ensimmaisena iltana kun saavuttiin paikalle, ei maisemista nahnyt yhtaan mitaan sankan sumun vuoksi. Vetta tihuutteli ja piti oikein kaivaa pitkat kalsarit repusta etta tarkeni.

Seuraavana paivana oli onneksi parempi tuuri kelien suhteen, ja valilla nahtiin jopa pilkahdus sinista taivasta. Heti aamulla lahdettiin kavelemaan reitteja joita Blue Mountainsilla on paljon. Prince Henry Cliff walk kulkee korkeiden kalliojyrkanteiden reunalla, ja takaisin pain kaveltiin Federal pass, joka taas kiemurtelee laakson pohjalla. Upeat oli maisemat, ja teki hyvaa paasta urheilemaan.

Sen verran ajoissa lahdettiin eteenpain, etta ehdittiin ajaa Goulburniin asti ja taas leirintaalueelle yoksi. Seuraavana paivana sielta viela 90km Canberraan, Australian paakaupunkiin. Ensimmainen paiva Canberrassa meni asioita hoidellessa ja seuraavan paivan turistikierrosta suunnitellessa. Canberrassa vierailtiin mm. Australian kansallismuseossa, ja todella vaikuttavassa sotamuseossa. Varsinkin jalkimmaisessa olisi voinut helposti viettaa parikin paivaa, ikava kylla meilla ei ollut niin paljon aikaa. Leirintaalue Canberrassa oli suoraan sanottuna surkea, ja vetta tuli taas vahan valia. Teltta oli kurainen ja marka. Patja, tyynyt ja kaikki muukin vahintaan kosteita, pyyhkeita ei saanut kuivaksi millaan. Vahan alkoi jo ottaa paahan ainainen sade, onneksi asia korjaantui...

...jatkamalla matkaa, talla kertaa kohteena oli Wagga Wagga, New South Walesin suurin sisamaakaupunki. "Wagga" oli oikein mukava paikka, kaytiin kavelemassa yli kolme tuntia ympari kylaa kiertavalla kavelyreitilla. Leirintaaluekin oli paljon parempi edelliseen verrattuna, teltan sai laittaa ihan oikealle nurmikolle kuran sijaan! Sokerina pohjalla oli vieressa virtaava Murrumbidgee joki, jossa pystyi uimaan. Ai niin, Wagga Waggassa ei satanut.

Vaikka Waggassa olisi voinut viihtya pitempaankin, piti taas lahtea eteenpain. Jatkettiin reilut 400 km Melbourneen. Piti soitella useammalle leirintaalueelle ennenkuin loytyi semmoinen joka maksoi alle 20 dollaria/yo (2hloa). Sekin on 30 km kaupungista, mutta junalla paasee katevasti keskustaan.

Nyt ollaan jo toista paivaa kierrelty kaupungilla, ja Melbourne vaikuttaa ihan mukavalta paikalta. Paitsi etta taalla on kylma. Viime yona nukuttiin autossa, kerrastot paalla ja fleecet niskassa. Makuupussin suuaukko tiukalle kiristettyna, ja silti paleli. Toivottavasti ensi yo ei ole niin kylma, ainakin huomiselle on luvattu jo vahan lampimampaa. Tarkoitus olisi ajella taalta 200 km Wilsons Promontoryyn, Australian mantereen etelaisimpaan kohtaan.

Tags: The Great Outdoors

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.