Existing Member?

Iso Matka

Purjehdusta ja vesinokkaelaimia

AUSTRALIA | Friday, 15 December 2006 | Views [593]

15.12.2006 Bundaberg

Niinpa sita lahdettiin maanantaina 11.12. purjehtimaan Airlie beachilta ketsilla nimelta Pegasus. Mittaa aluksella on 75 jalkaa, eli ihan mukavan kokoinen. Matkustajia oli yhteensa 24, ja henkilokuntaa 4. Maksettiin vahan lisaa ja saatiin sitten ihan oma hytti levealla punkalla.

Edellisen viikonlopun saa oli todella huono, mutta onneksi lahtopaivana aurinko paistoi siniselta taivaalta. Ensimmaisena paivana purjehdittiin Whitsunday-saaren lansipuolelle suojaisaan poukamaan yoksi. Lahto oli nimittain vasta neljalta iltapaivalla, joten kovin kauas ei sina paivana ehditty. Viereen ankkuroi myos toinen saman firman purjevene, ja siina pidettiin sitten yhteiset illalliskekkerit.

Aamulla matka jatkui Whitsunday-saaren ita-puolelle, Whitehaven beachille, joka on "pakollinen" kohde jokaisen Whitsunday reissulla. Eipa siita sen enempaa, katsokaa kuvat (tien paalla-albumi). Uiskentelun ja rentoutumisen jalkeen lahdettiin jatkamaan matkaa Luncheon Bayhin, jossa paastiin myos sukeltamaan. Koska meilla oli oma "henkilokohtainen" kouluttaja Minna mukana, paastiin sukeltamaan ihan omalla porukalla.

Illaksi purjehdittiin sitten viela Hayman saaren suojiin ja halukkaat saivat kayda siella yosukelluksella. Me ei kayty. Heti aamupalan jalkeen paastiin taas sukeltamaan, ja oli kylla hienot paikat. Monta metria korkeita koralliroykkioita oli vierivieressa, ja niiden valitse paasi sukeltamaan. Kalojakin oli enemman kuin edellisessa paikassa.

Pitempaankin olisi voinut purjehtia niin hienoissa maisemissa, ja hyvassa seurassa. Meno paatilla oli aika kansainvalista, porukkaa oli ainakin kymmenesta eri maasta. Mutta kaikki hyva loppuu aikanaan, niin myos tama reissu. Satamassa hyvasteltiin uudet kaverit, ja vaihdettiin yhteystietoja. Ei sita tieda missa viela tormataan...

Meilla matka jatkui Airlie beachilta Eungellan kansallispuistoon, jonne oli matkaa noin 150 km. Sinne siksi, etta siella asustaa vesinokkaelaimia. Tie kulki kauniiden maalaismaisemien lapi Broken Riverille, jossa asetuttiin vaijyyn. Tarpeeksi kauan kun jaksoi kytata, nahtiin kuin nahtiinkin vesinokkaelain ihan livena. Aika hauskoja veitikoita, noin pienen kissan kokoisia. Kuviakin saatiin,  mutta ovat aika huonoja kun aurinko oli jo laskemassa (ja kamerakin voisi olla parempi...).

Yo vietettiin Eungellan kylassa, ja seuraavana paivana ajeltiin Agnes Watersiin, jossa ei ollutkaan oikein mitaan. Ihan hieno ranta, ja hirveesti hyttysia. Tanaan saavuttiin Bundabergiin, ja ollaan koko paiva ravattu kaupungilla hoitamassa asioita. Huomenna ajateltiin kayda tutustumassa paikalliseen rommitehtaaseen....

Tags: Relaxation

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.